Facebook kripto para dünyasına göz kırpıyor!

Facebook kripto para dünyasına göz kırpıyor!

Dünyanın bir numaralı sosyal medya ortamı Facebook kripto para dünyasından kopmak istemiyor.

Dünyanın bir numaralı sosyal medya ortamı Facebook kripto para dünyasından kopmak istemiyor. Diğer internet devleri gibi hali hazırda var olan bir kripto para ile ödeme sistemi kurmak yerine kendi kripto parasını kurmayı tercih ediyor.

Sosyal medya devi Facebook kripto para reklamlarına her ne kadar ambargo getirse de aslında elektronik ödeme sistemlerine sıcak bakan bir şirket olarak bilinmekte. Bunun da en güzel örneği şirketin geçmiş yıllarda duyurduğu bir hizmeti olan Facebook Credits. Bu uygulamada içerilen oyun ve oyun içi satın alımların yapılabildiği bir ödeme sistemi bulunmaktaydı. Ancak 2 yıllık bir sürecin ardından alınan başarısız sonuçlardan dolayı şirket bu uygulamasını geri çekmek zorunda kaldı.

Şirketin 10 yıllık ilerleme raporunda kripto dünya ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktaydı. Ancak bu haftanın başında şirkete çok yakın kaynaklara göre Mark Zuckerberg, Messenger uygulamasından sorumlu başkan yardımcısı David Marcus’tan blockchain yapısından en iyi şekilde nasıl yararlanacağını keşfetmek için yeni bir ekip kurmasını istedi. Marcus, Bitcoin yatırımcısı olarak bilinmekte ve en popüler kripto para sitelerinden biri olan Coinbase yönetim kurulundabulunmakta. Bakalım önümüzdeki yıllarda Facebook Coin gibi bir para birimi olacak mı?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.