Facebook kripto para hamlesi!

Facebook kripto para hamlesi!

Uzun zamandır kripto para pazarına girmek isteyen Facebook, çalışmalarına netlik kazandırmış durumda. Tabi bu süreç, Facebook’a ek olarak dünya çapındaki düzenleyicilerin de elinde.

Facebook’un kripto para birimi Libra, uzun ve meşakkatli bir süreç yaşasa da yakın zamanda piyasaya sürülebilir. Libra’nın önünde geçmesi gereken birçok onay olmasına rağmen, kripto para biriminin Ocak 2021’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. İlk olarak 2019 yılında açıklanan Libra, küresel anlamda çalışan Vısa ve Mastercard gibi çeşitli finansal şirketlerden önemli ölçüde destek aldı. Ancak, Facebook ve kripto para birimi Libra üzerinde oluşan soru işaretleri de var. Kripto paraların en büyük özelliği, güvenilir ve tüketici gizliliğine önem veriyor olması. Ancak, Facebook’un geçtiğimiz yıllarda yaşanan veri çaldırma ve satma olaylarına baktığımız zaman bu konuda zayıf bir öz geçmişe sahip olduğunu görüyoruz.

Libra için daha önce pek çok kez sahte reklam yapıldı. Bu reklamlar Facebook tarafından kaldırılsa da güvenlik kurumlarının gözlerinden kaçmadı. Sahte reklamların artması üzerine PayPal, Visa, Mastercard, Stripe ve eBay gibi yüksek profilli Libra destekçileri güvenlik kurumlarının gözüne batmamak için teker teker projeden çekildiklerinin sinyallerini verdiler. Bu sebeple Libra Derneği , uluslararası para birimlerinin değerlerine sabitlenmiş bir veya daha fazla sabit para birimi üretme kararı aldı ve bu da Libra’nın piyasaya daha erken girmesine yardımcı oldu. Avrupa’da olduğu gibi bazı bölgelerin katı kuralları sebebiyle, Libra’nın ABD doları tarafından desteklenen tek bir madeni para birimi olarak piyasaya sürülme ihtimali de var. Nihai hedef ise birkaç para birimi tarafından desteklenen tekil ve sentetik bir madeni paranın yaratılması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.