Facebook kullanıcı sayısı için korkutan rapor!

Facebook kullanıcı sayısı için korkutan rapor!

Önümüzdeki on yıllarda Facebook ve diğer sosyal ağlarda yüz milyonlarca “ölü profil” olacak. Facebook kullanıcı sayısı artışı ile ölü profillerin de sayısı artacak. Konu ile ilgili yayınlanan bir rapora göre veriler ve bilgiler oldukça ilginç.

Oxford Üniversitesi araştırmacıları geçtiğimiz günlerde önemli bir makale yayınladı. “Yaşam daha iyi geçebilir” adlı makalede ilginç bilgilere yer verildi. Buna göre Facebook şu anki hızı ile büyümeye devam ederse 2100 yılında 4.9 milyar ölü Facebook kullanıcısı olacak. Facebook kullanıcı sayısı o zamana kadar artış göstermese ve hep bu seviyede kalsa dahi 1.4 milyar ölü Facebook kullanıcısı olacak. Bu da şirketin bir zombi platforma döneceği anlamına geliyor.

Çalışmanın yazarları: “Kişilerin öldükten sonra verilerinin silinmesi çok önemli. Veri koruma acil yaklaşım gerektiren etik ve politik bir konu. Bunun yapılmaması halinde büyük riskler söz konusu olur.” dediler.

Analiz Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın ölüm oranlarına, nüfus artış hızlarına ve Facebook’tan gelen kullanıcı büyüme verilerine dayandırılıyor. Facebook kullanıcı sayısı 2019/2100 arasında şu anki hızın yarısıyla büyümeye devam ederse ölü profil sayısı normal profil sayılarını geçecek. Buna göre ölü profillerin yarısından çoğu Asya kullanıcılarından oluşacak.

Makalede: “Facebook’un Cambridge Analytica skandalı ile büyüme rakamlarını azaltma hedefi, şirket için daha kötü sonuçlara neden olacak. Ölü profiller, yaşayanları geçebilir.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.