Facebook, kullanıcı verilerini paylaşıma açtı

Facebook, kullanıcı verilerini paylaşıma açtı

Facebook, kullanıcı verileri için beklenmedik bir karar aldı. 

Dünyaca meşhur birçok marka Facebook’u kullanmayı bırakırken, firma kullanıcılara ait verileri paylaştı. Geliştiricilerin erişebileceği belirtilen verilerin, hangi kullanıcılar ait olduğu da paylaşıldı. Facebook’un daha önce de aynı yöntemle kullanıcılara ait verileri paylaştığı biliniyor. Ancak bu paylaşım birçok insan tarafından hoş karşılanmıyor.

3 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla dünyanın önde gelen sosyal medya platformu olmayı başaran Facebook, kullanıcılara ait veri ve bilgilerle birçok kez gündem olmuştu. Yeni gelen haber de kullanıcıları memnun etmeyecek. Çünkü son günlerde yoğun eleştirinin altında olan platform, eski kullanıcılara ait verileri, geliştiriciler için erişilebilir hale getirdi. Bunun için de bir blog gönderisi paylaştı.

Aktarılan bilgiye göre 90’dan günden fazla süredir platforma giriş yapmayan hesaplara ait Facebook kullanıcı verileri, paylaşılan veriler oldu. Bu da binlerce geliştiricinin, çalışmaları için bu hesaplara ait verileri görüntüleyebileceği ve üzerinde çalışabileceği anlamına geliyor.

facebook-kullanici-verileri-paylasima-acti-2.jpeg

Daha önceden alınan karar doğrultusunda, paylaşılan verilerin 90 günden fazla giriş yapmayan hesaplara ait olacağı belirtilmişti. Bu hesapların da geliştiricilerle birlikte, insanların işine yarayacak yeni sistemler ve uygulamalar geliştirebileceği söylendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.