Facebook kullanıcılar dikkat! Kart bilgileriniz satılıyor olabilir!

Facebook kullanıcılar dikkat! Kart bilgileriniz satılıyor olabilir!

İstihbarat şirketlerinden biri olan Cisco Talos, Facebook ile ilgili yaptığı araştırmada kredi kartı bilgileri alıp satan onlarca Facebook grubu tespit etti.

Çalınan kredi kartı bilgileri artık sadece deepweb’te satılmıyor. Hepimizin günlük olarak kullandığı Facebook’ta kredi kartı bilgilerinin alınıp satılması için uygun bir platforma dönüşmüş durumda. Cisco Talos’un raporuna göre dev sosyal medya uygulamasında 385.000 üyeli 74 grupta bu hırsızlık, aleni bir şekilde yapılıyor. Şu ana kadar tahminen 1.000.000’dan fazla kartın bu gruplarda satılmış olabileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca olay bununla da sınırlı değil. Sosyal medya uygulaması, algoritması sayesinde, bu dolandırıcıların birbiriyle iletişime geçmesini de kolaylaştırıyor. Bu tip bir gruba dahil olduğunuzda Facebook, size aynı işe bulaşmış diğer grupları da öneriyor. Böylece bir çok kaynağınız olmuş oluyor.

Cisco Talos, söz konusu grupları tespit edip kamuoyu ile paylaştıktan sonra gruplardan bazıları ortadan kayboldu. Bazı gruplar ise aynı şekilde işlemeye devam ediyor. Konuyla ilgili Engadget sitesine konuşan şirket yetkilisi: “Bu gruplar spam ve sahtekarlık konusunda politikalarımızı ihlal ediyor. Bunlar için acilen çözüm bulacağız.” dedi. Şirketin bugüne kadar bu tip gruplara neden izin verdiği, kontrol edip etmediği ise henüz belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.