Facebook kullanıcıları dikkat!

Facebook kullanıcıları dikkat!

Facebook, geliştirdiği Study isimli uygulamayla kullanıcıların telefon aktivitelerini ödeme yapmak şartıyla izleyeceğini açıkladı. 

Facebook, Study isimli analiz uygulamasını duyurdu. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından geliştirilen  uygulama, kullanıcıların çeşitli verilerini işleyerek, kullanım  alışkanlıklarına dair analizler yapacak.

"Yeni market araştırma uygulaması" olarak nitelendirilen Study ile  kullanıcıların telefonlarına kurduğu uygulamalar ve bunlarda geçirdiği süre,  hangi ülkede bulundukları, kullandıkları cihaz ve ağ özellikleriyle ilgili  verileri toplayacak.  İsteğe bağlı olarak kullanılacak uygulamayla kullanıcı kimliği, şifre, fotoğraf, video ve mesajlar gibi bilgilere erişilemeyecek. Uygulamanın elde ettiği kullanıcı verileri, üçüncü parti uygulamalara servis edilmeyecek ve reklam  amacıyla kullanılmayacak.

Uygulamayı kullananlara ödeme yapılacak

Android platformunda yer alacak uygulamaya, 18 yaşından küçük kullanıcılar erişemeyecek. Kullanıcıların yaşı, sisteme üye oldukları Facebook  hesabı üzerinden kontrol edilecek. 

Facebook, üyelik aşamasında kullanıcıların  banka hesap bilgilerini de alacak ve verilerinin kullanımına izin verenlere ödeme  yapacak. İlk süreçte Amerika ve Hindistan'da kullanıma sunulacak olan uygulamanın, ilerleyen süreçte diğer ülkelerde de kullanıma sunulması planlanıyor. Öte yandan Facebook, kullanıcı verilerinin güvenilir bir şekilde saklanacağını ve bu verilerin sadece market araştırmaları ve daha iyi ürün oluşturma amacıyla kullanılacağını taahhüt ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.