Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg'e bombalı saldırı

Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg'e bombalı saldırı

Son birkaç yılda kendisini eleştiren ve sevmeyenlerin sayısı hızla artarken Zuckerberg, Metaverse hakkındaki çalışmalarını hızlandırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden’ın oğluyla ilgili bazı haberleri sansürlediklerini itiraf eden Mark Zuckerberg, kurucusu olduğu Meta şirketinin ihlalleri nedeniyle sürekli olarak mahkemelerle uğraşıyordu. Son birkaç yılda kendisini eleştiren ve sevmeyenlerin sayısı hızla artarken Zuckerberg, Metaverse hakkındaki çalışmalarını hızlandırmıştı.

Bugün ise ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Boston şehrinde bulunan Northeastern Üniversitesi kampüsünde bir bombalı saldırı yaşandı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken bombanın yanında bulunan ve Mark Zuckerbeg’i hedef alan not akıllarda soru işaretleri bıraktı.

9e5f922e1cc533f3f4a45f5216f1a4a410c9d8a7.jpeg

Northeastern Üniversitesi Kampüsünün Sanal Gerçeklik departmanına gönderilen paket, teslim alan bir görevlinin paketi açması sonucu patladı. Olayda can kaybı yaşanmazken ellerinde hafif yaralar olan görevli, acilen hastaneye kaldırıldı. Kampüsün tamamen boşaltılmasının ardından polisler başka bomba olmadığını açıkladı ve bombanın yanında bir not olduğunu belirtti.

Şifreli ve garip kelimelerle dolu olan notun tam içeriği paylaşılmazken, CNN’in kolluk kuvvetleri ve istihbarat analisti olan John Miller, katıldığı programda şunları söyledi, “Bombanın yanında bir not ve resimler vardı. Notta Mark Zuckerberg hedef alınıyor ve Metaverse, üniversiteler ve Mark Zuckerberg’den bahsediyordu. Not biraz anlamsız ancak yetkililer altındaki anlamı çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar.” Diğer uzmanlara göre not, teknoloji ve Metaverse karşıtı bir anarşistin Metaverse evrenini kurmaya çalışan Mark Zuckerberg’i tehdit etmesi üzerine kuruluydu.

630a81a74e3fe109a4f48091.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.