Facebook, Live servisi için kendi çipini üretecek!

Facebook, Live servisi için kendi çipini üretecek!

Facebook, kullanıcıların canlı yayın yapabilmesine imkan sağlayan Facebook Live hizmeti için geliştirme yaptığını duyurdu.

Facebook, kullanıcıların canlı yayın yapabilmesine imkan sağlayan Facebook Live hizmeti için geliştirme yaptığını duyurdu. Sosyal medya devi, Live üzerinde istenmeyen yayınların anlık olarak filtrelenebileceği yapay zeka yazılımı için kendi çiplerini üretmeyi planlıyor.

Şirketin yapay zeka biriminin başında yer alan Yann LeCun, Facebook’ta yer alan canlı video analizini yapabilmek ve filtrelemek için enerji verimliliğini daha fazla sağlayan bilgisayar çiplerini tasarlamaya başladıklarını söyledi. LeCun, canlı yayın sırasında bir kullanıcının intiharını veya kendi işlediği cinayetinipaylaşması gibi topluma aykırı durumlarda bu yapay zekanın anlık olarak yayını kesebileceğini ifade etti.

Facebook tasarrufu önemseyen çiplere yoğunlaşıyor!

Geçtiğimiz Cuma günü Paris‘te düzenlenen Viva Technology endüstri konferansında konuşma yapan LeCun, her canlı yayını izleyen ve kaydeden bu bilgisayar sistemleri ve yapay zeka için büyük bilgisayar bileşenlerinin kullanıldığını söyledi. Bu bileşenlerin enerji konusundaki sarfiyatı göz önüne alındığında tasarrufu ön plana alan çiplere ihtiyaç olduğunu belirten LeCun, bu çipleri de şirketin kendisinin tasarlayıp kullanacağını ifade etti.

Aslında şirket daha önceden de donanım sektörüne el attığını duyurmuştu. Kendi sunucu tasarımınıanakartlarını ve veri merkezleri için kendi iletişim çipleriniüreten şirket aynı zamanda geçtiğimiz ay kendi yarı iletkenlerini tasarlamak üzere zaten bir ekip oluşturmuştu. Sosyal medya devi bu çalışmalarıyla Intel ve Qualcomm gibi yonga üreticilerine daha az bağımlı olmak istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.