Facebook Messenger için karanlık modu çıktı!

Facebook Messenger için karanlık modu çıktı!

Facebook Messenger karanlık modu, Facebook’un ürün blogunda açıklama yapmasının ardından bugün, resmi olarak kullanıma sunuldu. Bu özellik daha önce, sadece sürpriz yumurtayı etkinleştiren kişilerin kullanımına sunuluyordu.

Kullanıcılar artık Messenger ayarlar menüsüne girip, tek bir butona tıklayarak karanlık modunu aktif hale getirebilecekler. Böylece kullanıcıların gözleri daha az yorulacak, telefon OLED bir ekrana sahipse daha az şarj tüketecek.

Sohbet ekranını beyazdan tam siyaha çeviren bu özellik, az ışıklı ortamlarda kullanmak için tasarlanmış. Karanlık modu açtığınızda telefonunuzun parlaklığı da otomatik olarak düşecek. Google, karanlık modun Android cihazlar için pil tasarrufu sağladığını iddia ediyor. Apple’ın da yakın zamanda yapacağı konferans ile OLED telefonlarına karanlık modu getireceği konuşuluyor. Apple, söz konusu özelliği yakın zamanda Mac cihazlarına da getirmişti. Bazı insanlarsa bunu estetik zevklerinden dolayı tercih etmekte.

Facebook, bir süredir Messenger için çeşitli güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Bir taraftan Messenger, bir taraftan WhatsApp’ı geliştiren şirket; ileride iki platformu birleştirmeyi düşünüyor. Bu durumda muhtemelen ana uygulama WhatsApp olacak. Fakat bu birleşmenin kısa zamanda olması beklenmiyor, çünkü Facebook, hizmetlerini hala geliştirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.