Facebook Messenger Kids’ten çocuklar için radikal karar! 

Facebook Messenger Kids’ten çocuklar için radikal karar! 

Facebook, hem çocukları kötü niyetli kişilerden korumak hem de etkileşimi artırmak amacıyla hizmete sunduğu Facebook Messenger Kids uygulaması için güncelleme yaptı. 

Uygulama üzerinde anne-baba kontrolü artırıldı. Böylece çocukların kimlerle mesajlaştığı ebeveynlerin gözetimi altında olacak. Messenger Kids, 2017 yılında 13 yaşından küçük çocukların kullanımına sunulmuştu. ABD merkezli şirket, binlerce kullanıcının, ebeveynlerin onay vermediği grup sohbetlerine katılmasına izin veren hatayı kabul etmesinden aylar sonra değişikliğe gitti.

Yeni güncellemeyle birlikte ebeveynler, son 30 gün içinde çocuklarının kimlerle ne sıklıkta sohbet ettiğini, sohbet yoluyla gönderilen fotoğrafları ve videoları görebilecek. Bunun yanı sıra, çocuğun kimleri engellediğine dair listeye de ulaşılabilecek; bu özellik, sorunlu arkadaşlıkları tanımlamada kolaylık sağlayacak.

Söz konusu değişiklik, diğer cihazlarda açılan oturumdan çıkış yapmayı da sağlıyor. Ayrıca çocuğun sohbetleri, gönderdiği ve aldığı fotoğraf ile videolar da ebeveynler tarafından indirilebilecek. Çocuğun kiminle ve ne zaman sohbet edeceğine anne-baba karar verecek.

Messenger Kids nasıl kullanılır?

Çocuğunuzun Messenger Kids‘i kullanması için Facebook’a üye olması gerekmiyor. Facebook hesabınızla, çocuğunuzun kullandığı uygulamayı kendi hesabınıza tanımlamanız yeterli. Bu noktadan sonra ebeveynler, izin verdikleri iletişim listesini kontrol altında tutuyor.

Facebook Messenger Kids uygulamasını kullanan çocuklar, uygun etiketlere, GIF’lere ve emojilere erişebiliyor. Eğlenceli maskelere de erişim sağlanıyor. İlk önce iOS‘ta tanıtılan uygulamanın Android sürümü de görücüye çıktı ve şimdilik sadece ABD’de kullanılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.