Facebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu

Facebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu

Zoom alternatifi olan Facebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu. 

50 kişilik konuşmalara bile izin veren uygulama oldukça faydalı görünüyor. Nisan ayının son haftası tanıtılan ve haberini yazdığımız yeni Facebook görüntülü görüşme uygulaması Messenger Rooms, Zoom, WhatsApp ve Google Hangouts gibi görüntülü görüşme, video konferans uygulamalarına alternatif sunuyor.

Corona virüsü salgını ile birlikte hayatımıza çok kısa bir süre içinde video konferans uygulamaları girdi. Birçok kişi iş görüşmelerini bu uygulamalar üzerinden yaparken bazıları da arkadaşlarıyla konuşmalarını bu uygulamalar ile yapıyor. Birçok amaç ile kullanılan bu uygulamalar arasına yeni katılan Facebook’un yeni uygulaması 50 kişilik konuşmalara izin vermesiyle dikkat çekiyor. 50 kişinin aynı anda görüntülü konuşmasına olanak tanıyan Rooms, aynı zamanda açılan bu grup sohbetleri için Facebook hesabına ihtiyaç duymuyor.

Uygulamanın en faydalı yönlerinden olan bu özelliğe ek olarak bir bağlantı üzerinden konuşmalara katılım sağlanıyor. Uçtan uca şifreleme gibi bir özelliği bulunmayan uygulamanın konuşmaları daha eğlenceli hale getirecek canlı AR efektleri de bünyesinde yer alıyor. Bunların yanında bir de Discord ve Zoom gibi konuşmayı başlatan  kişinin kontrolüne bırakılan konuşma ayarlarına ek olarak isteyen kişiler konuşmaya dahil olabiliyor. Uygulama şu anda hem mobil cihazlar için hem de masaüstü için sürümünü yayımladı. Artık 50 kişiliğe kadar varan video konferans görüşmelerinizi ücretsiz yapabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.