Facebook Messenger yenilendi! İşte yeni tasarım...

Facebook Messenger yenilendi! İşte yeni tasarım...

Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen F8 konferansında duyurusu gerçekleştirilen yeniliklerden birisi de, Facebook Messenger uygulamasının yenilenmesi olmuştu. Her geçen gün karmaşık hale gelen tasarımın yenilenmesi birçok kullanıcıyı sevindirdi.

Bu kapsamda birçok kullanıcı Messenger Lite’ı tercih ederken, Facebook’un daha basit ve hızlı bir mesajlaşma deneyimi sunmak istediğini belirten Zuckerberg, bu nedenle Messenger uygulamasını tamamen yeniden tasarladıklarını açıklamıştı.

Facebook bugün, yeni ve sadeleştirilmiş Messenger 4’ü duyurdu. Tasarımının sadeliği ve mesajlaşma ve bağlantı kurma odaklı güçlü özellikleriyle öne çıkan Messenger 4, önümüzdeki haftalarda tüm dünyada kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Daha kolay kullanımı ile ön plana çıkan yenilenen Messenger,  şu anda var olan dokuz sekmesini üç sekmeye indirecek. Yeni sürüm ile birlikte Facebook, tüm konuşmaları Sohbetler sekmesinin en önemli yerinde konumlandırıyor.

Önümüzdeki hafta kademeli olarak kullanıma sunulacak olan Messenger 4‘ün en üstünde Kamera gibi görsel iletişim özellikleri yer alıyor. Böylece her gün resim ve video paylaşan kullanıcıların işi kolaylaştırıyor.

Ayrıca, kullanıcılar Messenger 4’ün Kişiler sekmesine tıkladıklarında arkadaşlarını bulabilecek, insanların hikayelerini izleyebilecek ve çevrimiçi olan herkesi görebilecek.

Yenilen Messenger‘ın Keşfet sekmesiyle ise son tekliflerden haberdar olmak adına işletmelere bağlanabilecek, Instant Games’de oyun oynayabilecek, bir sonraki seyahatlerini ayarlayabilecek, haberleri takip edebilecek ve bunun gibi birçok şeyi yapabilecekler.

Yenilenen Facebook Messenger ile kişileştirilmiş sohbetler!

Messenger 4 ile kullanıcılara sunulacak olan bir diğer yenilik ise arkadaşlarınızla olan konuşmalardaki sohbet balonlarını kişiselleştirebilmeniz içim birden fazla renk kullanabilmenize imkan tanınacak.

Renk geçişleri adı verilen bu yenilikle kullanıcılar konuşma ekranının rengini ruh hallerini ya da sohbetin konusunu yansıtabilmek adına istedikleri zaman değiştirebilecek.

Her gün kullanılan bir uygulamanın yeni versiyonuna alışmanın zaman alabileceğinin farkında olan Facebook, Messenger 4’ü aşamalı olarak kullanıma sunacak.  Son olarak ise Facebook, yakın zaman içerisinde Karanlık Mod gibi birçok önemli özelliği de kullanıcılarına sunacağını da müjdeledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.