Facebook Messenger'a o özellik geliyor

Facebook Messenger'a o özellik geliyor

Facebook'un ev sahipliği yaptığı ve merakla beklenen F8 Geliştirici konferansı başladı. Konferansın tamamı Facebook üzerinden canlı yayınlanıyor.

Açıklanan bir çok yenilikle beraber Facebook, Messenger uygulaması üzerinden çeviri yapma özelliğini tanıttı. M Suggestions adı verilen yeni asistan sayesinde, Messenger uygulaması üzerinden çeviri yapılabilecek.
Facebook’un merakla beklenen F8 Geliştirici konferansı 1-2 Mayıs tarihleri arasında devam ediyor. Facebook’un F8 konferansında son olarak duyurduğu M Suggestions adı verilen asistan sayesinde, Messenger uygulaması üzerinden çeviri yapılabilecek.

Facebook’un Messenger departmanının başkanı David Marcus, Messenger’ın 200.000’den fazla aktif geliştiriciye ve 300.000’den fazla bota sahip olduklarını açıkladı. İşletmeler ve insanlar arasında her ay 8 milyar mesaj alıp-verildiğini söyleyen Marcus, bu botlar sayesinde mesajların daha kolay bir şekilde yönetilebildiğini açıkladı.

Facebook Marketplace üzerinden kullanıma sunulacak olan çeviri özelliği, İngilizce-İspanyolca olarak kullanılabiliyordu. Fakat önümüzdeki haftalarda bu özellik, ABD’deki kullanıcılar için kullanıma sunulacak ve zamanla tüm ülkeler için de farklı diller eklenerek yayınlanacak. 

Yenilenen daha akıllı botlar ve basitleştirilmiş tasarım yolunda olduğu açıklanan Messenger, Facebook’un üzerinde durduğu uygulamaların başında geliyor. Messenger uygulamasının karışık bir arayüze sahip olması, kullanıcıların zorluk  yaşamasına neden oluyordu. F8  Konferansı’nda tanıtılan yeni tasarımla, bu sorun da çözülecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.