Facebook Messenger'da devrim gibi özellik! Sahte hesaplar artık...

Facebook Messenger'da devrim gibi özellik! Sahte hesaplar artık...

Facebook, yanlış bilgilendirme ve dolandırıcılık kampanyaları dalgasıyla pek çok kez karşı karşıya kaldı.

Kullanıcılar yakında Facebook'un şu anda denediği yeni bir özellik ile karar vererek, bu istenmeyen DM'ler hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilir. Facebook, Messenger'dan iletilen mesajların gerçek kişiler tarafından gönderilip gönderilmediğini gösteren bir sistemi test ediyor.

Facebook'tan bir mesaj geldiğini düşündüğünüzden aslında bunun nasıl geldiğini gerçekten biliyor musunuz? Politik ya da sadece bir arkadaşınızı taklit ederek sizden nakit isteyen bir dolandırıcı olabilir. 

Facebook, bir hesabın yakın zamanda oluşturulup oluşturulmadığı ve hangi telefon numarasını giriş yapmak için kullanıldığını da içeren bilinmeyen kişilerden gelen mesajlar hakkında ek bilgi sağlayan bir özelliği test ediyor.

Messenger'da son zamanlarda konuşulmayan bir kişiden mesaj geldiğinde sohbet ekranının üzerinde farklı uyarılar gösterilecek.  Kişinin telefon numarasının hangi ülkeye kayıtlı olduğu, hesabın gerçek bir Messenger ya da Facebook arkadaşıyla aynı ismi paylaşıp paylaşmadığına dair bilgiler de sizlere sunulacak.

Facebook'un Messenger ekibinden Dalya Browne, bir e-postada Motherboard’a "Daha önce insanlarla bağlantı kurmamış olabilecekleri kişileri daha fazla bağlamda sunmanın bir yolunu test ediyoruz" dedi.

Bir multimedya sanatçısı olan Erin Gallagher, yeni uyarının ekran görüntüsünü paylaştı. Doğrudan mesaj gönderen kişinin Rusya'dan bir telefon numarası kullanarak Messenger'a giriş yaptığını söylüyor. Hesabın yakın zamanda oluşturulduğunu ve istenmeyen kullanıcının aynı ada sahip Facebook arkadaşından farklı olması da dikkar çekenler arasında. Son nokta, diğer kullanıcıları taklit etmeye çalışan hesapları tanımlamak için muhtemelen yararlı olacaktır.

Facebook, Messenger için test edilen yeni sistemi doğruladı. Şirket, bu testlerin şirketin kimliğe bürünme ve Messenger dolandırıcılığıyla mücadele çabalarının bir parçası olduğunu ve raporlamayı kolaylaştırdığını söyledi. "İnsanlara daha önce Messenger ile bağlantı kurmamış olabilecekleri kişilere daha fazla bağlam sağlayan yeni bir özelliği test ediyoruz. Bu bağlamda, bu kişilere mesaj göndermek isteyip istemedikleri konusunda daha bilinçli bir karar vermelerine izin verilecektir." dendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.