Facebook, Messenger'da şifrelemeyi genişletti

Facebook, Messenger'da şifrelemeyi genişletti

Facebook, mesajlaşma uygulaması Messenger'a yayınlanan son güncellemeyle birlikte uçtan uca şifrelemeyi normal mesajların ilerisine götürerek kaybolan mesajlara daha fazla seçenek ekledi.

Facebook, bir süredir test ettiği uçtan uca şifrelenmiş sesli ve görüntülü görüşmeleri Messenger hizmetinde kullanıma açtı. Messenger, gönderdiğiniz tüm yazılı mesajlarda zaten uçtan uca şifreleme sağlıyor, ancak son güncellemeyle iletişiminizin sesli ve görsel yönünü de korumanız mümkün hale gelecek.

Facebook normal mesajlarınızı varsayılan olarak şifrelemiyor; bunun yerine mevcut sohbette 'i'ye dokunmanız ve 'Gizli konuşmaya git'e basmanız gerekiyor. Şimdi bu gizli konuşma penceresine bir arama seçeneği ve bir video seçeneği ekleniyor, uçtan uca şifrelemeden yararlanmak istiyorsanız bu öğeleri kullanmanız gerekiyor.

394334-facebook-messenger-artik-daha-guvenli-5f1923093ef3b.jpg

Güncellemeyle beraber, kaybolan mesajlarda da bazı yenilikler karşımıza çıkıyor. Kaybolan mesajlar, gizli konuşmalara özgü bir seçenek ancak güncellemeyle birlikte, kullanıcılara bir mesajın ne kadar süreyle aktif kalmasını istedikleri konusunda daha fazla seçenek sunuluyor. Artık mesajların beş saniye ile 24 saat arasında aktif kalmasını sağlayabilirsiniz.

Gelecek güncellemelerde Facebook'un, Messenger'da uçtan uca şifreli grup sohbetlerini ve aramalarını etkinleştirmesi, Instagram DM'leri için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.