Facebook, Messenger'dan tüm mesajlarınızı tarıyor

Facebook, Messenger'dan tüm mesajlarınızı tarıyor

Facebook'un Messenger'daki veri politikalarıyla ilgili bazı açıklar öğrenildi.

Şirket, sosyal ağda kötüye kullanımı engellemek için tüm kullanıcıların Messenger konuşmalarını taradığını söyledi. Ancak, şirket bu özel verileri reklam amaçlı kullanmıyormuş.  Facebook, Messenger'da sosyal ağın kötüye kullanımını engellemek için tüm mesaj ve fotoğrafların tarandığını söyledi. Verilerin ise kesinlikle reklam amaçlı kullanılmadığı belirtildi.

Şirketin içerik politikalarına göre, tüm içerikler aynı kurallarla ele alınması gerekiyro. Bu nedenle, tüm mesajların taranması ve incelenmesi için otomatik araçlar kullanılıyor. Şirket, kötü amaçlı yazılım tehditlerini ortadan kaldırmak için bağlantıların da tarandığnı söyledi. Benzer şekilde, çocuk pornosuna karşı fotoğrafların da tarandığı belirtildi.

Son açıklamaların ardından Facebook, güncellenmiş gizlilik politikasıyla ortaya çıktı. Yeni politika, veri kullanımını daha şeffaf bir şekilde açıklamaya çalışıyor. Facebook, Messenger’daki fotoğraf ve mesajların otomatik olarak tarandığını ve elde edilen verilerin reklam amacı ile kullanılmadığını da belirtti.

Resmi bir blog yazısı , "Sunduğumuz hizmetleri daha kolay okunan bir dilde açıklıyoruz" diyor. Ayrıca, yeni değişiklikler hakkında ne düşündüğünüzü paylaşmanıza izin verecek bir geri bildirim toplama sürecinden de bahsediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.