Facebook nefret söylemi konusunda iddialı adımlar atıyor

Facebook nefret söylemi konusunda iddialı adımlar atıyor

Facebook yaptığı açıklamada sosyal ağdaki nefret söylemini ve şiddet içeriklerini engellemede istikrarlı bir ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Önde gelen sosyal medya şirketi yapay zekadaki iyileştirmelerin ve diğer şeylerin yanı sıra zorbalık, uygunsuz cinsel malzeme, sahte hesaplar, nefret dolu ve şiddet içeren içeriği filtrelemeye çalıştıklarını duyurdu.

Facebook nefret ve şiddet kapmasında çalışmalarına devam ediyor. 2021‘in ilk çeyreğinde nefret söyleminin “yaygınlığının” yüzde 0,05 ile 0,06 arasında olduğunu ve 2020‘nin ortasına göre neredeyse yarıya düştüğünü bildirdi.

Facebook‘un güvenlik ve bütünlük çalışmaları denetleyen Guy Rosen muhabirlere: ” Bu kapsamda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Facebook’taki nefret söylemi yaygınlığı çalışmalarımız sonrasında azalmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Facebook‘un hükümetlerden ve aktivist gruplardan nefret dolu ve taciz içerikli içeriğin yanı sıra yanlış bilgi ve şiddete teşvik etmelerinin baskısı altında geldi.

Son güncelleme, şiddet içeren ve sansürlenmemiş içeriğin Facebook‘ta yüzde 0,04′ten, Instagram‘da yüzde 0,02′nin altına indirildiğini gösterdi. Ayrıca şirketin çıplaklık ve cinsel malzeme dahil diğer uygunsuz içeriklerin yaygınlığını da azalttığını ortaya çıkardı.

f393b119dba2feae5abc40d85afa91379f94d323.jpeg

Güncelleme raporu, Facebook’un ilk çeyrekte 25,2 milyon nefret söylemi içeriği, 8,8 milyon zorbalık ve taciz içeriği ve organize nefret içeriği dahil 9,8 milyon içeriği kaldırdığını gösterdi.

Facebook, Covid-19 hakkında zararlı yanlış bilgileri yasaklayan politikaları uygulamaya çalıştığını ve salgının başlangıcından bu yana platformundan ve Instagram‘dan 18 milyondan fazla ihlal edici içeriği kaldırdığını bildirdi.

Şirket, yapay zeka teknolojisindeki iyileştirmelerin Facebook’un yalnızca metinde değil, görüntülerde, videolarda ve hatta bu unsurları harmanlayan memlerde de uygunsuz içeriği tanımlamada ilerleme kaydetmesine izin verdiğini bildirdi.

Bu güncelleme hakkında Rosen, “Bugün kaldırdığımız nefret söylemi içeriğinin yaklaşık yüzde 97’sini proaktif olarak tespit ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.