Facebook o konuda geri adım attı!

Facebook o konuda geri adım attı!

Facebook’un Bitcoin de dahil olmak üzere kripto paralar ve ilk para arzları ile ilgili tüm reklamları engelleme kararı aldığını sizlere duyurmuştuk.

Gerekçe olarak finansal ürün ve servislere teşvik ile bağlantılı yanıltıcı veya aldatıcı tanıtım uygulamalarının engellenmek istenmesi gösterilirken, aradan geçen altı ayın ardından sosyal medya devi reklam konusunda geri adım attı.


Aslında Facebook’un üst düzey yöneticilerinden Rob Leathern, bu kararın kalıcı olmayacağını ve şirketin kötü reklamları tespit etme ve kaldırma konusunda iyileştirmeler yaptıktan sonra kurallarını tekrar gözden geçireceğini açıklamıştı.

Facebook kripto para reklamlarına izin verecek!
 

Bu kapsamda Facebook, resmi blogunda paylaştığı yazı ile kripto para reklamları için başvuruları almaya başladığını duyurdu. Onay sürecinden geçmeyi başaran şirketlerin, kripto paralar ile ilgili reklamları Facebook’ta yayınlanacak.

Ancak, bu şirketlerin onay alabilmesi için bazı bilgileri Facebook ile paylaşması gerekiyor. Şirketin kripto para alanında faaliyet göstermek için ilgili lisanslara sahip olup olmadığı gibi önemli bilgiler Facebook tarafından kontrol ediliyor.

Büyük kripto para borsaları, gerekli lisanslara sahip oldukları için Facebook’un bu kararını sevinç ile karşıladılar. Kripto para girişimlerinin ilk para arzları gibi reklamlar ise halen yasak ve Facebook bu konuda kararlılığını sürdürüyor.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.