Facebook, orman yangınları için yeni özellik sundu

Facebook, orman yangınları için yeni özellik sundu

Sosyal medya platformu Facebook, Manavgat'ta başlayan ve bazı bölgelerde hala devam eden orman yangınından etkilenen kullanıcılar için önemli bir özellik sundu.

Sosyal medya platformu Facebook, Manavgat’ta başlayan, birçok köyü etkisi altına alan ve hala yer yer devam eden orman yangınları ile ilgili önemli bir adım attı. Şirket, etkinleştirdiği “Güvenlik Durumu Kontrolü” özelliği ile bölgedeki kullanıcıların birbiri ile bağlantı kurmasını sağlayacak.

aw381880-07.jpg

Facebook'un hayata geçirdiği özellik aracılığıyla, etkilenen bölgedeki kişiler, olayla ilgili paylaşımda bulunduğunda Güvenlik Durumu Kontrolü otomatik olarak etkinleştirilecek. Bu kontrol özelliği etkinleştirildiğinde, etkilenen bölgedeki kişiler, Facebook’tan kendilerini güvende olarak işaretlemeleri için bir bildirim alacak.

facebook.jpg

Güvende olup olmadığınızı Facebook’tan bildirin

Bu özelliğe ek olarak, Güvenlik Durumu Kontrolü bildirimine tıklayan kişiler, arkadaşlarının etkilenen bölgede olup olmadıklarını, güvende olup olmadıklarını, güvenlik durumlarını bildirip bildirmediklerini de görebilecek. Kullanıcılar Manavgat için etkinleştirilen Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini kullandıkça ve yangından etkilenen diğer bölgelerde de konuyla ilgili paylaşım yapmaya devam ettikçe, özelliğin diğer bölgeler için de etkin hale geleceği belirtiliyor.

Siz de etkilenen bölgede güvende olduğunuzu bildirmek için Facebook’tan güvende olup olmadığınızı soran bir bildirim aldığınızda, Güvendeyim’e tıklayabilirsiniz.

Bir afet durumunda bir başkasının güvende olup olmadığını sormak için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Kriz Yardım Merkezi‘ne gidin ve Türkiye’nin Antalya İlinin Manavgat İlçesinde Orman Yangınları sayfasını seçin.

Kriz sayfasında Güvenlik Durumu Kontrolü’ne tıklayın.

Bölgedeki Arkadaşlar’ın altında Güvende Olduğu Bildirilmiş ve Henüz Güvende Olduğu Bildirilmemiş arkadaşlarınızın listelerini görürsünüz. Bir Facebook arkadaşınızı adını kullanarak aratmak isterseniz arama çubuğunu kullanın.

Kişinin adının yanındaki Güvende Olup Olmadığını Sor’a tıklayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.