Facebook, provokatif hesapları engelliyor

Facebook, provokatif hesapları engelliyor

Sosyal medya devi Facebook, Taliban propagandası yapan hesaplar hakkında yeni kararlar aldı.

Resmi olarak teslim olduğunu açıklayan Afganistan Cumhuriyeti, yerini Taliban güçlerine bıraktı. Söz konusu durum ülkede ciddi bir kaos ortamına neden olurken gelişmeler sosyal medyada geniş yer buldu. Son günlerde Taliban‘a bağlı pek çok hesap, Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlarda kendini göstermeye başladı.

Türkiye dahil birçok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Taliban üyeleri, bu platformlarda zaferlerini kutlamaya başladı. Ancak son alınan bilgilere göre sosyal medya devleri bu durumun önüne geçecek çalışmaları başlattı.

6119e77a5cf3b0133c7725d0.jpg

Şiddet ve terör eylemlerinin sosyal medya platformları üzerinde yayılmasını istemeyen Facebook, Taliban hesaplarına engelleme kararı aldı. Şirket, Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bu grubu destekleyen insanların kendi platformlarında bulunmalarını istemediğini açıkladı.

Son dönemlerde artan sanal işgalin önüne geçmek isteyen sosyal medya devi, terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirlenen içerikleri kaldırmak için özel bir ekip oluşturdu. Ekip propaganda olduğundan şüphelenilen hesapları incelemek ve kapatmakla görevli. Bu engelleme politikası şirketin bünyesinde bulundurduğu bütün platformlar için geçerli olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook sözcüsü, "Taliban, ABD yasalarına göre terör örgütü olarak kabul ediliyor. Biz de politikalarımız gereğince onların hizmetlerimize ulaşmasını yasakladık. Örgüt tarafından veya adına açılan hesapları kaldırmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. Yerel halk ile iş birliği yaptıklarını söyleyen sözcü, ana dili Dari ve Peştuca olan ve platformda ortaya çıkan sorunları belirlemeye yardımcı olacak özel bir ekip kurduklarını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.