Facebook, saldırganlığı teşvik eden hesapları kapatıyor

Facebook, saldırganlığı teşvik eden hesapları kapatıyor

Bazı vatandaşların öldürüldüğü eylemlerle ilgili paylaşımlarda bulunan Myanmar ordusunun resmi hesabına, Facebook tarafından erişim engeli getirildi.

Sosyal medya platformu Facebook, Myanmar ordusuna ait bir sayfanın silinmesiyle ilgili “Küresel politikalarımız doğrultusunda Tatmadaw Doğru  Haber Bilgilendirme Ekibi sayfasını, topluluk standartlarımızı defalarca ihlal ettiği için engelledik” açıklamasında bulundu. Bu kurallar, platformda şiddeti teşvik etmeyi ve saldırganlığı koordine etmeyi kesinlikle yasaklıyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump, benzer sebeplerden dolayı kalıcı olarak engellenmişti.

Konunun haberini yapan Reuters, Myanmar ordusu ve Tatmadaw Doğru Haber Ekibi yetkililerine, konuyla ilgili ulaştığını ve resmi yetkililerin açıklamaya yapmayı reddettiğini açıkladı. Baskıcı rejim ile yönetilen ülkede Facebook’a karşı yaptırım olacak mı? merak konusu.

Kasımda yapılacak seçimler öncesinde Facebook, ordu üyeleri tarafından işletilen ve darbecilere destek propagandası yapan pek çok hesabı da kapattığını duyurdu. Bu hesaplar ordu tarafından işletiliyor ve Ulusal Demokrasi Birliği Partisi Başkanı hakkında yalan haberler yayınlıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.