Facebook Silah Satan Sayfalarla Mücadele Ediyor

Facebook Silah Satan Sayfalarla Mücadele Ediyor

Silah satıcılarının Facebook üzerinden satış yapması üzerine site yönetimi satış yapan sayfaları ve grupları tek tek silmeye başladı.

Facebook yönetimi silah satan sayfalarla mücadele çerçevesinde yakaladığı sayfayı kapatmaya başladı. Özellikle Ortadoğu'da silah tüccarları dünyanın en popüler sosyal ağı olan Facebook'u kullanmaya başladı. Sosyal paylaşım sitesine kayıt olurken kabul edilen kullanım şartları arasında bu tarz durumlar yasak olsa da dünya çapında olan ağın büyüklüğünden kaynaklı olarak gözden kaçabiliyor.

Terörün yaygın olduğu Suriye, Irak ve Libya gibi pek çok ülkede teröristler Facebook Üzerinden silah satışı gerçekleştiriyor. New York Polis Departmanı tarafından sosyal medya sitesine iletilen bu işi yapan sayfalar bir gün içerisinde kapatıldı. Ancak çok fazla olmaları ve Facebook tarafından kapatıldıkça yeni sayfalar açmaları nedeniyle gözden kaçabiliyor. Bu tarz sayfa ve gruplarda ağır makinalı tüfek, bomba atar, roket hatta uçaksavar gibi erişilmesi zor mühimmatın satışı gerçekleştiriliyor.

Libya'da Facebook üzerinden satışın gerçekleştirilmesi olayı daha yeni yeni gündeme gelmeye başlamış olsa da Suriye ve Irak gibi her gün patlama ve terör saldırı düzenlenen ülkelerde çok uzun zamandır satış gerçekleşiyor.

Askeri mühimmat da satıyorlar

Bu tarz Facebook sayfalarında silahların yanı sıra askeri mühimmatlar da satılıyor. Bu mühimmatlar arasında kurşun geçirmez plaka, kızıl ötesi kamera, askeri üniforma gibi ürünler yer alıyor. Ancak bu tarz askeri ekipmanlar saldırıdan ziyade savunma amaçlı oldukları için Facebook tarafından aykırı olarak değerlendirilmiyor.

Firma 2016'nın başlarında kullanıcı sözleşmelerini güncelleyerek silah satışını yasaklamış olsa da normal kullanıcılara kolaylık sağlamak amacıyla getirdiği yenilikler silah tüccarlarına da kolaylık sağlıyor. Örnek vermek gerekirse, Facebook Messenger üzerinde para gönderme özelliği satıcıların kolay yoldan para kazanmalarına yol açıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.