Facebook skandalına karışan o şirket kapanıyor!

Facebook skandalına karışan o şirket kapanıyor!

Facebook skandalı sonrasında Cambridge Analytica hakkında pek iyi şeyler duymadık!

Bilgi sızdırması nedeniyle müşterilerine karşın güvenini kaybeden devasa şirket; son gelen duyumlara göre kapanacak! Cambridge Analytica Facebook ile birlikte yaşadığı tatsız olayla adını sektörün kara sayfalarına yazdı!

Facebook kanadından çalınan verileri 2016 yılı seçimlerinde Trump yanlısı olarak kullanan firma, bu yaptığı hareketin bedelini büyük hukuki savaşlarla ödemek mecburiyetinde kaldı. Bu yönde harcanan bütçe ve güvensizlisk nedeniyle firmayı tercih etmekten vazgeçen müşteriler Cambridge Analytica kepenklerinin kapanmasına yol açacak!
 

Cambridge Analytica Ne Zaman Kapanacak?
 

Wall Street analistleri tarafından hazırlanan Cambridge Analytica gidişat raporunda kepenklerin indirileceği bildirildi. Şirketin çalışanlarına an itibariyle bilgisayarlarını kapoatmaları gerektiğini söylediği de son gelen bilgiler arasında. Tahminlere göre şirket Çarşamba günü iflas bayrağını çekecek!

Cambridge Analytica
 

Wall Street büyük şirket için bu kararı verdiyse garanti güçlü dayanaklar yer almaktadır. Bu denli büyük bir kişisel bilgi sızıntısının gündeme gelmesinden sonra, sizlerin de tahmin edeceği üzere kimse bu şirkete güven duymayacaktır.

Cambridge Analtica Trump felaketi sonrasında büyük maddi kayıplara uğradı. Bu bilgilşer sadece varsayım olmakla birlikte tam gerçekliği işaret etmiyor. Ancak kişisel fikrim bu güncel verilerin haklı çıkacağı yönünde. İzleyip hep birlikte göreceğiz!

Zincirleme olarak gündeme gelen ve ardı arkası keswilmeyen güvenlik sorunları ne yazık ki daima altında bu şirketi barındırıyordu. Elbette her şeyin bir neticesi olacak. Şirketin eski güven potansiyelini yakalaması uzmanlar tarafından imkansız olarak görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.