Facebook tasarımı yenilendi! Gaming geldi!

Facebook tasarımı yenilendi! Gaming geldi!

Geçtiğimiz günlerde F8 Geliştirici Konferansı’nda Facebook ve Messenger için birçok yeni özelliğin duyurusu gerçekleştirilirken, yıllardır kullanılan mavi renklere veda edilerek tasarımın baştan aşağı yenilenmesi dikkat çekmişti.

Nihayet yenilenen tasarım kullanıma sunulmaya başladı. İnternet sitesi tarafında tasarım henüz değişmezken, Facebook’un mobil uygulamasına gelen güncelleme ile mavi renklere veda edildi. Aynı zamanda Facebook Gaming geldi.Öncesinde Facebook Gaming‘den bahsetmek gerekirse: Uygulamaya eklenen bu sekmeye tıklayan kullanıcılar haber kaynağında o anki yayınları, yayınlanmış videoları ve takip ettikleri oyun gruplarını kolayca görüntüleyebiliyor.

Tasarım tarafında ise Facebook’un konferansta bahsettiği gibi platform üzerinde artık beyaz renkler hakim. Üst kısımda yer alan Facebook logosunda mavi renk tercih edilirken, hemen yanında arama ve Messenger’a geçiş butonları var. Daha yenilikçi bir tasarıma kavuşan uygulamanın minimalist çizgiler taşıdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tasarımı değiştirirken uygulama kodlarının büyük bir bölümünü baştan yazan Facebook uygulamayı daha hızlı ve güvenli hale getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.