Facebook ve Google denizin altından fiber kablo döşeyecek

Facebook ve Google denizin altından fiber kablo döşeyecek

İnternet, pandeminin de etkisiyle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunu fırsat bilen şirketler internet altyapılarına yatırım yapmaya devam ediyor.

Facebook bugün yaptığı açıklamada, kıtalar arasındaki internet bağlantı kapasitesini artırmak için; Google ile birlikte Singapur, Endonezya ve Kuzey Amerika’daki telekomünikasyon şirketleriyle ortak bir projede bir araya geldiğini açıkladı.

Kuzey Amerika‘yı dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya‘nın bazı ana bölgelerine doğrudan bağlayan ilk internet hattı projesi komşu ülkeler için de bağlantı hızını artıracak.

Facebook Network Investments Başkan Yardımcısı Kevin, Reuters’a yaptığı açıklamada: “Java Denizi’ni farklı bir rotadan geçen Echo ve Bifrost adlı bu kablolar; ilk iki kablo olacak ve pasifikte toplam deniz altı internet kapasitesini yaklaşık % 70 artıracaklar.” ifadelerini kullandı.

facebook-ve-google-iki-kitayi-birbirine-baglayacak-333.jpg
Reuters’a yapılan diğer açıklamada; “Echo hattı ile Alphabet’in Google ve Endonezya telekomünikasyon şirketi; XL Axiata ile ortaklaşa inşa edileceğini ve 2023 yılına kadar tamamlanacağını umut ediyoruz. Endonezya‘daki Telkom’un bir yan kuruluşu olan Telin ve Singapurlu şirketler grubu Keppel ile ortaklaşa yapılan Bifrost hattı da, 2024 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.” ifadelerine yer verildi.

Endonezya İnternet Sağlayıcıları Derneği tarafından 2020 yılında yapılan bir ankete göre; Endonezya’nın 270 milyonluk nüfusunun yüzde 73’ü çevrimiçiyken; çoğunluğu internete mobil veri üzerinden erişiyor ve bunların yüzde 10′undan azı geniş bant bağlantısı kullanıyor. Ülkenin diğer bölgelerinde herhangi bir internet erişimi bulunmuyor.

facebook-ve-google-iki-kitayi-birbirine-baglayacak-222.jpg
Geçen yıl Facebook, halka açık Wi-Fi bağlantı noktaları geliştirmek için; önceki bir anlaşmaya ek olarak Endonezya’da yirmi şehirde 3.000 km (1.8641 mil) fiber hattı döşeyeceğini söylemişti.

Facebook’un, Güneydoğu Asya kablolarının yanı sıra; Pasifik Hafif Kablo Ağı (PLCN) da dahil olmak üzere Asya’da ve küresel olarak daha geniş; deniz altı internet hattı planlarını sürdürdüğü belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.