Facebook ve Google Fotoğraflar ortaklığı başladı! Kolayca aktarım sağlanacak

Facebook ve Google Fotoğraflar ortaklığı başladı! Kolayca aktarım sağlanacak

Facebook’taki fotoğraf ve videoları kolayca Google Fotoğraflar’a aktarmaya sağlayan özellik, herkesin kullanımına açıldı.

Daha önceden de Android cihazlarda, WhatsApp mesajları Google Drive’da yedekleniyordu. Atılan yeni adımla kullanıcılar Facebook’ta yer alan görsellerini de kolayca yedekleyebilecek. Böylelikle tek tek fotoğrafların indirilmesi ve tekrardan Google Fotoğraflara yüklenmesine gerek kalmayacak.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde ABD ve Kanada başta olmak üzere bazı ülke ve bölgelerde deneme sürecine alınan özellik, bütün dünya tarafından kullanılabilir hale geldi. Özellikten yararlanıp ve Facebook’taki fotoğraf ve videolarınızı aktarmak için hem bilgisayar hem de mobil cihazlarınızı kullanabilirsiniz.

Özelliği kullanmak ise oldukça basit. İşlemi gerçekleştirmek için bilgisayarda, tarayıcıda Facebook’a giriş yaptıktan sonra sağ üstten üçgene tıklamalısınız. Ardından “ayarlar” sekmesine gitmeli ve burada “Facebook Bilgilerin” kısmına tıklamanız gerekiyor. Burada çıkan seçeneklerde de “Fotoğraflarının veya Videolarının Bir Kopyasını Aktar” seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğe tıkladığınızda tekrar şifrenizin girilmesi istenebilir. Şifreyi girdikten sonra “Yönlendirme hedefi seç” kutucuğunda Google Fotoğrafları seçebilirsiniz.

Google Fotoğrafları seçtikten sonra fotoğraflar veya videolar seçeneğinden birini seçmek gerekiyor. Seçtikten sonra Facebook sizi Google giriş ekranına yönlendirecek. Burada hesabınıza girdikten sonra, “Facebook uygulamasına izin verin” seçeneği ve “Google Fotoğraflar kitaplığınıza fotoğraf ekleme” izni sizi karşılayacak. Buna da izin ver dedikten sonra tekrar Facebook’a döneceksiniz.

Bu ekranda da “Aktarma işlemini onayla” tuşuna basarak işlemi başlatabilirsiniz. Buradan aktarma işleminin son durumunun da kontrol edebilirsiniz.

Mobil cihazlarda ise Facebook uygulamasında “Ayarlar” kısmında, “Fotoğraflarının ve Videolarının Bir Kopyasını Aktar” kısmına dokunduktan sonra şifre işlemi karşınıza çıkacak. Daha sonra yukarıda olduğu gibi giriş ve izin verme sürecini geçmeniz gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.