Facebook ve Instagram için yaş sınırı geliyor

Facebook ve Instagram için yaş sınırı geliyor

Facebook yaş sınırı ve Instagram yaş sınırı, birçok kullanıcıyı etkileyecek.

Twitter kısa bir süre önce 13 yaşını doldurmayan kullanıcıların hesabını kapatmaya başlamıştı. Hatta 13 yaşını doldurmadan kayıt yapan kişilerin hesabıbile bu durumdan etkilenerek kilitlenmişti. Şimdi de Facebook ve Instagram tarafında da 13 yaşını doldurmayan kişilerin hesabına gerekli müdahalelerde bulunulacağı açıklandı. Facebook yaş sınırı ve Instagram yaş sınırı, birçok kullanıcıyı etkileyecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, TechChurch’e yaptığı açıklamalarla yaş sınırı getireceğini açıkladı. Yaptığı açıklamada, 13 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarını tespit edipkapatacaklarını belirtti. Hesaplarını tekrardan açmak isteyen kullanıcıların Facebook’a kimliğini yollayarak 13 yaşın üstünde olduğunu kanıtlamaları gerekecek.

Facebook’un bir diğer sahip oluğu şirket Instagram için de aynı durumların geçerli olacağı söyleniyor. Henüz kapatılmış bir hesap bulunmasa da Facebook’un kısa sürede 13 yaş altındaki kullanıcıların hesaplarını kilitleyeceği tahmin ediliyor.

Bu durum, 13 ve altı yaş kitlesine uygun içerikler üreten firmaları oldukça olumsuz etkileyecek. Firmalar, Facebook ve Instagram üzerinden istedikleri yaş kitlesine ulaşmada sorun yaşayacak. O yaş kitlesinde Facebook ve Instagram kullanan kişi oldukça nadir bulunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.