Facebook ve YouTube harekete geçti o videolar...

Facebook ve YouTube harekete geçti o videolar...

Sosyal medyada sürekli yeni bir akım çıkıyor. Şimdi trend olan şey ise çamaşır deterjanı kapsülünü yemek. Salgın gibi yayılıyor...

Genç kullanıcılar, çamaşır deterjanı kapsülü yerken videoları çekip sosyal medyaya yüklüyor. Facebook ve YouTube, #TidePodChallenge etiketiyle yükelenen içerikleri kaldırmaya başladı.


Çocukluğunuzda anlamsız bir şey yaptığınızda veya yapmaya kalktığınızda ailenizin verdiği cevabı hatırlıyor musunuz?


"Arkadaşın köprüden atlasa sen de mi atlayacaksın?"


Şimdi anlatacağımız durumda olanlar köprüden aşağı atlayanlar.

facebook-ve-youtube-deterjan-yeme-videolarini-kaldirmaya-basladi-10657580.jpeg
Sosyal medya trend sürekli değişiyor. Yeni moda ise deterjan kapsülü yemek.Ölümcül olabilecek bir meydan okuma ile gençler kapsül deterjanları çiğniyor.Arkadaşlarının çamaşır deterjanı kapsülü yediğini gören gençler, kendileri de çamaşır deterjanı kapsülü yiyor ve bu videolarını sosyal medyada paylaşıyor. 


Facebook, Instagram ve YouTube'ta #TidePodChallenge içeriklerini kaldıracak. Videoların kaldırılmasına ilaveten Google, Tides Pods'u yiyen herkesin görüntülerini yayınlayan herkese, kanallarının YouTube'un Topluluk Kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza verecek. YouTube'un Topluluk Kuralları, doğal olarak fiziki zarar riski taşıyan tehlikeli aktiviteleri teşvik etmeyi amaçlayan içerikleri yasaklıyor.Bir YouTube sözcüsü, "Politikalara aykırı olan işaretli videoları hızlıca kaldırmak için çalışıyoruz" dedi.Çamaşır ve bulaşık yıkamak için kullanılan çeşitli tür kapsül deterjanlar etanol, polimerler ve hidrojen peroksit içeriyor ve son derece toksik. Tüketildikleri takdirde inanılmaz derecede büyük sağlık sorunlarına yol açabiliyor.Doktorlar gençleri "Tide Pod Challenge" adı verilen bu yeni moda çılgınlığa kapılmamaları konusunda uyarıyor.Tide Pod, Amerika’da satılan bir deterjan markası olarak biliniyor.
Deterjan üreticisi Tide ise bu akım yüzünden baskı altında kalarak Twitter'da bir videoyu yayınladı.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.