Facebook Watch uygulaması, Apple TV’den çekildi

Facebook Watch uygulaması, Apple TV’den çekildi

Apple TV kullanıcılarının sıkça kullandığı Facebook Watch uygulaması, bugün itibariyle kullanılamaz hale geldi.

Facebook, son yıllarda kitlesinin büyük bölümünü Instagram’a kaptırmış olsa da hala en çok kullanılan servislerden biri. Genellikle orta yaşlılar tarafından kullanılan platform, gençlerin ilgisini daha fazla çekmek için video özelliklerini epey geliştirmişti. Platformda videoları öne çıkarmak için çalışmalar yürüten Facebook, Apple ekosistemindeki kullanıcılara sunduğu Facebook Watch uygulamasını geri çekiyor.

Facebook Watch uygulaması, Apple TV’den çekildi

Facebook’un tamamen videolara odaklandığı yan uygulaması Facebook Watch, platformdaki diğer öğelere fazla maruz kalmadan sadece video izlemek isteyenler için iyi bir seçenekti. Fikir itibariyle biraz TikTok’u andırsa da kısa videolardan ziyade birkaç dakikalık videoları buradan izleyebiliyorduk. Kararın hangi cepheden geldiği bilinmese de bu sabah Apple TV’de Facebook Watch’ı kullanmaya çalışanlar, servisin artık kullanılamadığı uyarısını aldı.

facebook-kullanicilarina-bir-darbe-de-appledan-geldi-2.webp
2017 yılında kullanıma sunulan uygulama, geniş bir ekrandan Facebook videolarını izlemek için iyi bir seçenekti. Hatrı sayılır da bir kullanıcı sayısı olan uygulamanın bundan sonra kullanılamayacak oluşu, kullanıcıları tarayıcıdan Facebook’a girmeye muhtaç bırakıyor. Uygulama her ne kadar Apple TV’den kaldırımış olsa da diğer platformlardaki App Store’larda hala mevcut.

Uygulamanın amacını bilmeyenler için Facebook’un kısa tanımını paylaşalım:

Facebook Watch’ta spor, haber, güzellik, yemek ve eğlence gibi konularda videolar ve özgün programlar keşfedebilirsiniz. Bu videoları TV’de izlemek için Facebook Watch TV uygulamasını indirebilir veya Facebook mobil uygulamasından bir TV’ye aktarabilirsiniz. Facebook mobil uygulamasından TV’nize video akışı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.