Facebook, yeni bir yapay zeka şirketi satın aldı

Facebook, yeni bir yapay zeka şirketi satın aldı

Facebook, haberlerin dilini anlamak için Bloomsbury AI şirketini satın aldı. Bloomsbury AI, doğal dili anlamak için makine öğrenimini kullanıyor.

Facebook'un sahte haberlerle başa çıkmak için başka bir AI aracı satın aldı. Sosyal ağ, belgelerin, haberlerin doğal dilini anlamak için makine öğrenimini kullanma konusunda uzmanlaşmış Londralı Bloomsbury AI'yi satın aldı. Bu hareket, "doğal dil işleme araştırması" nın ve kullanımlarının iyileştirilmesi hakkında görünse de bazı kaynaklar Bloomsbury'nin sahte haberleri ve diğer içerik sorunlarını ele alacağını belirtti.

Bunu destekleyen bazı kanıtlar var. Bloomsbury AI ortak yaratıcısı Sebastian Riedel, sahte haber aracı tasarlayan başka bir girişim olan Factmata'yı piyasaya sürdü. Bu da Facebook'taki yapay zeka denetiminin çok daha güçlü olabileceğine işaret ediyor.

Facebook, sahte haberleri tespi etmenin geç olduğunu ve insan gözetmenlerin bu kadar çok şeyi üstlenemeyeceğini kabul etti. İki milyardan fazla kullanıcısı olan AI, kötü sonuçları olana kadar tespit edilemeyen sahte haberleri tespit etmek ve kaldırmak için hayati önem taşıyabilir. Bloomsbury AI (23 ile 30 milyon dolar arasında) için harcanan para, herhangi bir felaketi önlemenin yanında Facebook'un bu süreçteki itibarını da koruyabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.