Facebook yeni özelliğini piyasaya sürdü!

Facebook yeni özelliğini piyasaya sürdü!

Facebook, geçtiğimiz aylardan beri üzerine çalıştığı Clubhouse rakibi sesli odalar özelliğini piyasaya sürdü.

Son günlerde sosyal medya uygulamaları Clubhouse benzeri ses odalarını platformlarına getirmeye başladılar. Bir süredir bu akıma katılacağına dair haberler çıkan Facebook’da nihayet bugün yeni özelliğini piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz aylardan beri ses odaları üzerine çalışmalar yapan Facebook, mini bir podcastle beraber geliştirdiği yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmaya başladı. Böylece Twitter’ın ardından Facebook’da bu akıma katılmış oldu.

Facebook, ses odaları ve podcast özelliğini kullanıma sundu

Ses odaları en başlarda Clubhouse tarafından ortaya çıktı. Kısa sürede popüler olan bu özellik daha sonra Twitter için Spaces ismi altında geldi. İngilizce adıyla audio rooms olarak da adlandırılan bu yenilik, kullanıcıların odalar oluşturarak birbirleriyle sohbet etmesine olanak tanıyor.

Şimdi Facebook da merakla beklenen bu özelliği kullanıcılarına sunarak Clubhouse ve Twitter Spaces’e rakip oluyor. Şu an sadece ABD’li kullanıcılar için erişime açılan ses odalarına uygulamanın ana sayfasından erişilebilir.

Facebook’un yeni özelliği aynı zamanda konuşmacıya para kazandıracak bazı özellikleri de beraberinde getiriyor. İçerik oluşturucuların profilinden ”yıldız” satın alarak destek olabilirsiniz.

f07e8a10-d083-11eb-bed5-b6e150047104.jpg

Sadece bu kadarıyla da bitmiyor. Facebook ses odalarına ek olarak podcast özelliğini de yine kullanıcılara sunuyor. Güncelleme ile artık uygulamada gezinirken bazı podcastleri de dinleyebileceksiniz. Ancak bu özellik sınırlı sayıda isimleri içeriyor ve yakında şirket bunun genişletileceğini vaat ediyor.

Facebook’un yeni özelliğinden şu anda sadece ABD’deki tanınmış ve güvenilir hesaplar yararlanabiliyor. Diğer standart hesaplar ise sadece bu sohbetlere katılım yaparak, konuşmacı izin verdiği taktirde sohbete dahil olabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.