Facebook yeni Portal modelleri için hazırlıklara başladı!

Facebook yeni Portal modelleri için hazırlıklara başladı!

Sosyal medya devi Facebook, Facebook Portal ve Portal Plus tanıtılmıştı. Şirket ilk çıkışını yapan modellerin oldukça dikkat çekmesinin ardından sonbahara yeni Portal modelleri sunmayı planlıyor.

Facebook Portal, 10.1 inç ekran boyutu sunan ve görüntülü konuşma deneyimimizi geliştirmek üzere tasarlanan bir akıllı asistan. Bununla birlikte yüksek çözünürlüklü kamerası ve hoparlör sistemi ile de donanımsal olarak da oldukça dikkat çeken bir cihaz.

Görüntülü konuşma deneyiminizde kameranın kullanıcıyı takip sistemi, kameradaki kişi sayısına göre otomatik çerçeve ayarlama ve dış sesleri de fazlasıyla ortadan kaldırması gibi önemli özelliklere sahip cihaz, özellikle de yaşlı bireyler için oldukça kullanışlı. Hem Alexa ile yapay zekalı sesli komut sistemi hem de AR filtreleri ile de gelişmeye oldukça açık bir cihaz.

Facebook’un AR/VR Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth Phoenix’te düzenlenen bir etkinlikte, “Sosyal ağın yeni biçimleri ortaya çıkıyor ve sosyal medya her anlamda biçim değiştirecek.” Sözleriyle yeni cihazın duyurusunu yaptı. Yeni cihaz hakkında hiçbir detay vermeyen Bosworth, sonbaharda cihazın tanıtımının yapılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.