Facebook, zihin okuyan gözlük ile gündemde

Facebook, zihin okuyan gözlük ile gündemde

Giyilebilir teknoloji ürünlerinde şaşırtan her geçen gün yeni çalışmalar gelmeye devam ediyor. Facebook, zihin okuyan gözlük modeli kendisini gösterdi.

Halihazırda Google ve Apple tarafından bu alanda çalışma yapıldığı biliniyor. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilerde, bilinenin ve beklenenin dışında bir gözlüğün gelebileceği görüldü. Böylesine bir gözlüğün, zihin okuyabilme yeteneğiyle nasıl kullanılacağı bilinmiyor.

Ortaya çıkan belgelerde, Facebook’un özel bir gözlük çalışması içinde olduğu belirlendi. Belgelerde firmanın, zihin okuyabilme yeteneği olan gözlüğün patentini aldığı görülüyor. Birçok insanın kullanmak istemeyeceği ürünün, denenip denenmediği bilinmiyor. Ancak özel hayatın gizliliğine aykırı bir durum olduğu düşünülüyor.

Zihin okuyabilme yeteneğinin nasıl kazandırıldığı henüz belli değil. Ancak elektro sinyallerle bunun mümkün olup olmayacağı akıllara geliyor. Bilim kurgu filminden çıkan bir gözlük gibi özelliği bulunan ürünün, tasarımı ise aşağıdaki şekilde.

facebook-zihin-okuyan-gozluk-ortaya-cikti.jpg

Akıllı gözlüğün tasarımı klasik bir çerçeveli gözlüğe benziyor. Ancak görselde de görüldüğü üzere üzerinde birçok donanım bulunuyor. Bu çalışmanın bir fikirden öte olduğunu ve patent başvurusunun yapıldığını belirtmekte yarar var. Firmanın gerçekten böyle bir ürünü üretip üretmeyeceği, kullanıma alıp almayacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.