Facebook'a Çok Büyük Yeni Özellik

Facebook'a Çok Büyük Yeni Özellik

Sosyal medyanın en büyük platformu olan Facebook platforma yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Facebook'a eklenen yeni özellik sayesinde kullanıcılar restoranların Facebook sayfalarına girerek buradan yemek siparişi verebilecek. Aynı özellik sayesinde kullanıcılar Facebook üzerinden restoran rezervasyonu ve sinema bileti de satın alabilecek. Söz konusu yeniliği bugün resmen duyuran sosyal medya devi, bu sayede online sipariş sitelerinin de en büyük rakibi oldu. Söz konusu yenilik hakkında ABD medyasına konuşan Facebook Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth amaçlarının Facebook'u daha kullanışlı bir hale getirmek olduğunun altını çizdi

İŞTE GELEN DİĞER YENİLİKLER

Facebook ve Messenger uygulamaları, windows 10 Mobile ekosistemi içerisinde çok da optimize çalışmayan uygulamalar arasında yer alıyordu. Facebook ve Facebook Messenger uygulamaları için minimum sistem gereksinimleri artırıldı. Yayınlanan sistem gereksinimlerine göre artık hem Facebook, hem de Messenger uygulamaları windows 10 Mobile üzerinde minimum 2 GB RAM (en azından akıcı şekilde çalışmak için) talep edecek. Yeni sistem gereksinimleri de hızlı bir şekilde Windows Store'a yansıtıldı.

Görünüşe göre Lumia 950 gibi üst sınıf akıllı telefon sahipleri yeni gereksinimlerde sorun yaşamayacak ama orta sınıf Windows Phone kullanan pek çok kişinin başının ağrıyacağı, iki uygulamayı kullanırken problemlerle karşılaşabileceği aşikar. Facebook ve Messenger uygulamaları hala 2 GB RAM altı telefonlarda çalışmaya devam edecek olsa da, yapımcılar minimum sistem gereksinimlerini artırarak en azından yavaş açılma ve cevap vermeme sorunu yaşayan kullanıcılara mantıklı bir açıklama getirmiş olacak.

Bu iki uygulama şimdiye kadar diğer Windows Phone telefonlarına nazaran daha fazla RAM tüketimi gerçekleştiriyordu. Giriş seviyesi ve orta seviye Windows Phone telefonların zaten pazar payının düşük olduğunu hatırlarsak, uygulamaların ileride daha iyi optimize edileceğini umuyoruz.

İŞTE DİĞER YENİLİKLER

Facebook, çok tartışılan bedava internet planı için yeni bir ülkeyi daha gözüne kestirmiş olabilir. Sosyal medya devi, ABD hükumeti yetkilileri ve kablosuz taşıyıcılar ile Free Basics hizmetini ABD'deki milyonlarca kişiye sunabilmek için görüşüyor; en azından Washington Post'un söylediğine göre durum bu.

Bir Facebook sözcüsü ise yapılan açıklamada şu cümleleri kurmaktaydı: "Duyuracak bir şeyimiz olmamasına rağmen, Facebook'un görevi dünyayı bağlamak ve biz her zaman bunun yollarını keşfediyoruz, buna ABD de dahil."

2014 yılında yayınlanan Free Basics hizmeti, Dünya üzerinde internet ulaşımının olmadığı veya çok az olduğu bölgelere bazı internet sitelerini ve hizmetlerini bedava olarak sunmayı amaçlamakta. 36 ülkede ulaşılabilir olan hizmet, Facebook'un Asya, Afrika ve Latin Amerika'da etkisini arttırmasının bir yolu olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.