Facebook’a farklı emojiler geliyor

Facebook’a farklı emojiler geliyor

Facebook Reels videolarına 7 farklı emojiyle tepki verilebilecek.

TikTok ile hayatımıza giren kısa biçimli video formatı, 2020 yılında ‘Reels’ adıyla Instagram uygulamasına geldi. Bu özelliğin WhatsApp kullanıcılarına da geleceği bir süredir konuşulurken, geçen ay Meta sürpriz bir hamle daha yaptı: Facebook Reels özelliğini Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde kullanıma açtı.

Meta’nın açıklamasına göre Reels, en hızlı büyüyen içerik formatı olup aynı zamanda insanların Instagram ve Facebook’ta geçirdikleri zamanın yarısını oluşturuyor. 150’den fazla ülkede kullanılabilen Facebook Reels, Instagram Reels ile hemen aynı özelliklere sahipken, Meta şimdi de emojiyle tepki verme işlevi üzerinde çalışıyor.

.jpg

Facebook Reels videolarına tepki verilebilecek

Sosyal medya platformlarıyla alakalı sızıntılarıyla tanınan Alessandro Paluzzi, Facebook’un fotoğraf, video ve diğer gönderilerinde halihazırda kullanılabilen emojiyle tepki verme özelliğinin yakında Reels’a geleceğini söyledi. Bir de ekran görüntüsü paylaşan Paluzzi, tepkilerin nasıl çalışacağını anlamamızı sağladı. Facebook Reels videolarına 7 farklı emojiyle tepki verilebilecek. Şu anda hem Instagram’da hem de Facebook’ta Reels içeriklerine yalnızca beğeni bırakılabiliyor veya yorum yapılabiliyor. Ancak videoya beğenmek dışında farklı bir reaksiyon (üzüntü, sevinç gibi) vermenin hiçbir yolu yoktu. Emojiyle tepki verme özelliği bu sorunu ortadan kaldıracak, 7 farklı duygu ile yanıt verebileceksiniz.

Henüz geliştirme süreci devam eden tepkiler özelliği genel kullanıma sunulduğunda Facebook Reels videolarına ‘Beğen’, ‘Muhteşem’, ‘Yanındayım’, ‘Hahaha’, ‘İnanılmaz’, ‘Üzgün’, ‘Kızgın’ emojilerinden biriyle yanıt verilebilecek. Tepkiler, beğeni butonuna alternatif olarak 2016 yılında Facebook’a gelmişti ancak Instagram’da bulunmuyor.

Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre Reels videolarına emojiyle tepki verme işlevi şimdilik Facebook ile sınırlı. Ancak Meta’nın Instagram ve Facebook’u entegre etme stratejisinin bir parçası olarak yakında Instagram’a da gelebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.