Facebook'a yeni özellik geliyor!

Facebook'a yeni özellik geliyor!

Facebook yüz tanıma özelliğindeki gelişmeler sayesinde kullanıcılara içinde olabilecekleri fotoğraflar için de bildirim hizmeti sunacak. Böylece Facebook'ta artık etiketlenmemiş olsanız bile fotoğraflarda olup olmadığınızı öğrenebileceksiniz.

Facebook kullanıcılarını etiketlendikleri fotoğraflar veya diğer içerikler hakkında bildirimlerle haberdar ediyor. Ancak bundan sonra Facebook yüz tanıma özelliğindeki gelişmeler sayesinde kullanıcılara içinde olabilecekleri fotoğraflar için de bildirim gönderecek. Artık bir başkası sizin fotoğrafınızı profil fotoğrafında kullanırsa bildirimle haberiniz olacak.

Facebook, kullanıcılara sadece fotoğrafın ve fotoğrafın paylaşıldığı kitlenin içinde oldukları takdirde bildirim gönderileceğini söyledi. Yani arkadaş veya “arkadaşın arkadaşı” tarafından yüklenen fotoğraflarda kullanıcılara bildirim gönderilecek.

Facebook konuyla ilgili, "İnsanların Facebook’a fotoğraf yüklerken kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Bu nedenle yakında kullanıcıların fotoğrafları bir başkası tarafından profil resmi olarak yüklediğinde insanlara bildirmek için yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başlayacağız. Bunu başkalarının Facebook’ta sizi taklit etmesini engellemek için yapıyoruz." dedi. 

Facebook, fotoğraflarda yüzleri tespit etmek ve kişileri tanımak, tanınabilir modeller aramak için 2010'dan bu yana yüz tanıma teknolojisini kullanıyor. Facebook, fotoğraflarda kendilerini ve arkadaşlarını etiketlemek için kullandığı "etiket fotoğrafları" özelliğiyle, isimleri yüzlerle eşleştirme yeteneğine sahip. Etiketler, fotoğraftaki kişilerin Facebook profillerine bağlantılı olarak hareket ediyor.

Yüz tanıma yazılımı sizi bir fotoğrafta tanımlarsa otomatik olarak bilgilendiriliyorsunuz. Fotoğrafı yükleyen kişinin etiketi onaylaması gerekmiyor. Bu, yalnızca görebildiğiniz fotoğraflar için geçerli. Bir yabancı sizin bir fotoğrafınızı eklediyse ve bunu sadece arkadaş gruplarına görünür hale getirirse, siz haberdar edilemezsiniz.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.