Facebook'dan gruplara şaşırtan yeni özellik

Facebook'dan gruplara şaşırtan yeni özellik

Sosyal medya platformu Facebook, gruplarla ilgili yeni bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, böylece kafa karışıklıklarının önüne geçmek he güvenilirliği artırmayı amaçlıyor

Facebook, kullanıcılar tarafından yönetilen gruplara uzmanlar özelliği getiriyor. Böylece kişilerin, kendi uzmanlık alanlarındaki tartışmalarda ön plana çıkmasına olanak tanınmış olacak. Öte yandan yöneticiler unvanı istedikleri kişiye verme konusunda tamamen özgür olacak.

facebook-icerik-ureticileri-icin-kesenin-agzini-aciyor-2.jpg

Yeni özellikle ilgili açıklama yapan bir Facebook sözcüsü, işlevin sınırlı bir test sürecinde olduğunu ve yalnızca başlangıç olarak belirli grupların kullanımına sunulacağını söyledi. Ayrıca grupların kendi topluluk standartlarına tabi olduğunu ve son 90 günlük zaman dilimi içinde bu standartları ihlal ettikleri için üçten fazla ihtar alan kişilerin ‘uzman’ olarak işaretlenmeyeceğini belirtti.

Bunun yanında Facebook yöneticisi Maria Smith gönderdiği bir blog yazısında, “Yöneticiler artık topluluklarında öne çıkan belirli üyeleri seçme ve daha anlamlı rol oynamalarına izin verme yeteneğine sahip” diyerek yeni özelliğin önemine vurgu yaptı. Öte yandan isteyen uzmanların adlarının yanına bir rozet alabileceğini de sözlerine ekledi. Halihazırda sosyal medya platformu bünyesinde faaliyet gösteren gruplar arasında yaklaşık 70 milyon civarında yönetici ve moderatörün olduğu biliniyor. Uygulamanın bir parçası olarak şirket, grup yöneticilerinin gruplara davet edecekleri bir konuda gerçek uzmanlar bulmasının da yollarına aramaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.