Facebook'dan intikam için çekilen cinsel içerikli filmlere önlem!

Facebook'dan intikam için çekilen cinsel içerikli filmlere önlem!

Facebook, kullanıcıların rızası dışında paylaşılan cinsel içerikli gönderiler için yeni bir engelleme hizmeti getiriyor.

Bugüne kadar Avustralya‘da pilot olarak denenen ve başarıya ulaşan sistem şimdi de genişletilerek ABD, İngiltere ve Kanada‘ya açılıyor.


Şirketin Global Güvenlik Direktörü Antigone Davis, şirketin platformdaki görüntülerin rıza dışı paylaşımını hedefleyen pilot programını güncellediğini söyledi. Şirket kullanıcıların önceden bildirdiği uygunsuz resimlerini başkaları tarafından görülmeden önce engellemesini sağlayan bir program üzerinde çalışıyor.

Sosyal medya kullanıcılarının özellikle eski sevgilileri tarafından intikam amaçlı olarak cinsellik içeren fotoğraflarının paylaşılması Facebook‘u da bir önlem almaya itti. Şu an için Avustralya‘da açık olan ancak yavaş yavaş diğer ülkelerde de kullanıma sunulan bu programda Zuckerberg ve ekibi, kullanıcıları için yerel güvenlik birimleriyle de işbirliği yapıyor.


Şirket gizlilik politikası gereği zaten bu tarz cinsel içerikli fotoğraf ve videoları kullanıcı şikayeti üzerine siteden kaldırıyordu. Ancak bazen kullanıcı fark edene kadar ilgili resim ve videolar çoktan virüs gibi yayılmış oluyordu. Şimdiki sistem ile sosyal medya devi bu sorunu proaktif bir şekilde çözmüşe benziyor.

Facebook tek kullanımlık bir yükleme linki verecek!
 

Bu sistemde ilk olarak özel resimlerinin paylaşılmasından korkan kullanıcılar, sitede yer alan ilgili formu dolduracak. Bu formda yazan kullanıcı iletişim bilgilerine şirket yetkilileri tarafından tek girişlik güvenlik protokolüne sahip bir upload linki gönderilecek. Bu linke paylaşılmasından korktukları görselleri yükleyecek olan kullanıcılar için şirketin Topluluk Operasyonları Güvenlik Takımı‘ndan her resim için ayrı şifrelenmiş bir parmak izi oluşturulacak. Bundan sonra gönderilecek fotoğraflar ile bu şüpheli fotoğrafların izleri karşılaştırılıp uygun bulunduğunda Facebook, otomatik olarak daha sitede yayınlanmadan bu pornografik resimleri silmiş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.