Facebook'ta mail skandalı! 1.5 milyon kullanıcı...

Facebook'ta mail skandalı! 1.5 milyon kullanıcı...

Sosyal medya devi Facebook'un 1.5 milyon kullanıcının e-posta kişilerine ait bilgileri sunucularına aktardığı ortaya çıktı.

Popüler sosyal medya platformu Facebook'un adı sürekli bir bilgi ihlaliyle geçiyor. Her ne kadar bu söylentiler dolaşsa da Facebook tarafından itiraf gerçekleştirilmediği sürece ispatlanamıyor. Ancak bu sefer Facebook, "yanlışlıkla" yaptığı bir ihlali itiraf etti. Sosyal medya devi, kullanıcılara ait eposta kişilerinin istenmeden elde edildiğini belirtti. Ayrıyeten Facebook, bu bilgileri silmeye başladıklarını da ekledi.

Peki ne anlama geliyor bu e-posta kişilerinin izinsiz aktarılaması?

Biliyorsunuz ki Facebook 2016 yılına kadar yeni kaydolmuş kişilere arkadaşlarını daha kolay bulabilmeleri için e-posta kişilerini aktarmayı sunuyordu. Aynı sistem telefon numarası için de yıllardır geçerli. 2016 yılında Facebook bu eposta kişileri aktarma sistemini artık sunmamasına rağmen kişileri otomatik aktarmaya devam etti. Popüler sosyal medya devinden yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 1.5 milyon kişinin eposta kişileri sisteme aktarıldı fakat kesinlikle üçüncü şahıs kişilerle bu bilgiler paylaşılmadı. Aslında bu sistem başka platformdaki arkadaşlarını bulabilmek için gayet mantıklı fakat izinsiz yapılınca işin rengi değişebiliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.