Facebook'ta o dönem kapandı!

Facebook'ta o dönem kapandı!

Facebook önemli bir karar aldı ve parola kısmının altında yer alan, parolanızı unuttuğunuzda cevaplayıp hesabınızı açabileceğiniz “güvenlik sorusu” özelliğini kaldırdı. Facebook güvenlik sorusu dönemi böylelikle kapanmış oldu.

Facebook, Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasından bir yıl sonra, bugün bir karar aldı. Bu karara göre güvenlik sorusu özelliği mahrem bilgi içerdiği için kaldırılacak. Geliştiriciler için yapılan bir toplantıda konuşan Facebook yetkilisi: “Güvenlik sorusu gibi mahrem bilgi içeren ve sizin verilerinizi paylaşmanızı isteyen özellikleri platformda barındırmayacağız.” dedi.

Yetkili ayrıca, güvenlik sorusu gibi diğer minimum fayda sağlayacak özelliklerin Facebook’un yeni platform politikaları kapsamında daha fazla incelemeye tabi olacağını belirtti.  Facebook Ürün Yönetimi Direktörü Eddie O’neil bir blog yazısında: “Yeni yapacağımız güncellemeler kişisel verilerin korunmasını daha da arttıracak, buna son olaylardan sonra çok daha fazla önem veriyoruz.” dedi.

Facebook’un 2.38 milyar kullanıcıya ev sahipliği yapması, birçok kişinin ilgisini Facebook’a yöneltmesine sebep oluyor. Bunlar arasında iyi niyetli kişiler olduğu kadar, kötü niyetli ve veri toplama amacı ile platformu kullanan kişiler de bulunuyor.

Geçtiğimiz sene “thisisyourdigitallife” adlı bir Facebook uygulaması, uygulamayı kullanan kişilerin Facebook verilerini çalmış, bunu Cambridge Analytica üzerinden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump lehine kullanmıştı. Bunun ortaya çıkmasının ardından Facebook, hukuki olarak zor günler yaşamıştı. Şirket bu olayın ardından veri gizliliğine daha fazla dikkat ediyor gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.