Facebook'ta skandallar bitmiyor! Kullanıcıların bilgilerini...

Facebook'ta skandallar bitmiyor! Kullanıcıların bilgilerini...

Cambridge Analytica olayının ardından Facebook'un veri gizliliği ve güvenliği konusundaki tüm uygulamaları hala kontrolden geçiyor.

Son açıklanan bilgilere göre Facebook'un 60 donanım ve yazılım üreticisine kişisel bilgileri verdiği ortaya çıktı. Aralarında Facebook Apple, Samsung, Microsoft, Amazon ve BlackBerry'de bulunuyor.

 

Cambridge Analytica olayının ardından Facebook'un veri gizliliği ve güvenliği konusundaki tüm uygulamalar hala kontrol edilmeye devam ediyor. Son açıklanan bilgiler doğrultusunda Facebook'un 60 donanım ve yazılım üreticisine kişisel bilgileri verdiği ortaya çıktı. Kişinin ilişki durumu ve politik eğilimi gibi bilgileri Amazon, Apple ve Microsoft'a verildi. Şirket yaptığını kabul ederken bu şirketlerin verileri sadece Facebook deneyimini iyileştirmek için kullandıklarını söyledi.

Şirketin Apple, Amazon ve Microsoft'a kullanıcı verileri sattığı ortaya çıktı. Adı geçen bu şirketler Facebook kullanıcılarının arkadaşlarının bilgileri, onların ilişki durumları ve politik eğilimlerine kadar pek çok bilgi sahibi oldu.

Facebook konuyla ilgili yaptığı açıklamada kişilerin arkadaşlarının verilerine kullanıcı rızası olmadan erişilemeyeceği ifade edildi. Söz konusu data paylaşımlarının 2012 yılında olduğu bildirildi. 60 civarı teknoloji şirketi ile bu veriler paylaşılıyor.

Facebook'un kişisel verilerin mahremiyet biriminin eski yöneticisi Sandy Parakilas yaptığı açıklamada, “Altı yıl sonra bu uygulamanın hala devam ettiğine inanamıyorum. Facebook'un kongrede verdiği ifadelerin tamamen aksine bir şey bu” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.