Facebookta yanlış bilgiler yayan gruplara ceza geliyor

Facebookta yanlış bilgiler yayan gruplara ceza geliyor

Facebook bundan böyle grup kuralları konusunda daha katı bir yönetim sergileyecek.

Bu mecranın kurucusu olan Mark Zuckerberg, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen başkanlık seçimleri ile ilgili yanlış bilgiler yayan toplulukları “60 gün” uygulaması ile cezalandıracak.

Donald Trump ile Joe Biden arasındaki seçim yarışı için açılan grupların yaydığı yüz binlerce bilginin çok tehlikeli olduğunu söyleyen Zuckerberg, seçim dönemlerinin çok hassas olduğunu düşünüyor. Facebook’ta bir temsilci olarak çalışan Leonard Lam, insanların muhtemel bir iç savaştan korunmasını istiyor.

Facebook grup kuralları konusunda artık daha katı

Bundan böyle özellikle siyaset ve din gibi toplumu direkt bir şekilde etkileyen konularda dezenformasyon yapan gruplara “60 gün” isimli bir yaptırım uygulanacak. Bu yaptırıma göre insanları doğru bir şekilde bilgilendirmeyen gruplarda yayımlanan mesajların yöneticiler ve moderatörler tarafından onaylanması şart olacak. Bu yaptırıma maruz kalan gruplara itiraz yolunun açık olmadığı duyuruldu. Cezalandırılan grupların üyeleri tarafından yayımlanan içeriklerin her biri 60 gün boyunca onay filtresinden geçmek zorunda olacak.

Facebook grup kuralları

Bu ceza, milyonlarca üyesi olan gruplar için çok ciddi bir zaman kaybının yaşanmasına sebep olacak. Daha önce dezenformasyon yapan grupların paylaşımlarını kısıtlayan (belli bir sayının üzerinde paylaşım yapılamıyor) Facebook, yasaklamak yerine aşamalı olan ceza sistemlerinin daha etkili olduğuna inanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.