Facebook’ta yeni özellikler yolda!

Facebook’ta yeni özellikler yolda!

Akıllı hoparlör ve sanal asistan pazarında faaliyet gösteren şirket sayısı her geçen gün çoğalıyor.

Apple, Samsung, Amazon ve Google gibi şirketlerin kendi sanal asistanlarını ve akıllı hoparlörünü çıkarmasının ardından Facebook’un da bu kervana dahil olacağı söyleniyor. Facebook’un sanal asistanı Facebook Aloha sayesinde, sanal asistan çeşidinin çoğalmasının yanı sıra akıllı hoparlörlerde de model çeşitliliği olacak.
Facebook Aloha’nın yanı sıra Facebook’un akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı da söyleniyordu. Şirket tarafından resmi açıklamaların, geliştirici konferansı F8’de yapılacağı tahmin edilirken, Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasıyla Aloha projesinin askıya alındığı ifade ediliyor.

Ayrıca son zamanlarda Facebook ve Instagram uygulamarında yer alacak özellikleri önceden tespit edip bulan Jane Manchun Wong tarafından Facebook kodlarında yapılan incelemede Aloha, bir ses testi aracı olarak görülüyor.

Facebook Aloha ile sanal asistan pazarı kızışacak!

Facebook’un da dahil olmasıyla birlikte daha da kızışacak bu pazarın önümüzdeki yıllarda büyük bir hızla büyüyeceğine oldukça yüksek bir ihtimal gözüyle bakılıyor. Sanal asistan teknolojilerinin de daha hızlı gelişeceği, düşünülenler arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.