Facebook'ta yeni veri paylaşımı endişesi!

Facebook'ta yeni veri paylaşımı endişesi!

Facebook, merkezi Boston'da bulunan, "müşteri yönelimleri" hizmeti veren Crimson Hexagon'un dünya çapında resmi kuruluşlarla yaptığı anlaşmaların, sosyal paylaşım sitesinin politikalarını ihlal edip etmediğinin soruşturulduğunu belirtti.

Facebook, bir Amerikan analiz şirketi hakkında kullanıcı  verisini topladığı ve paylaştığı endişesiyle soruşturma başlattı. Wall Street Journal gazetesi de Crimson Hexagon'un "aralarında Kremlin  ile bağlantılı, kar amacı gütmeyen Rus bir kuruluş ve ABD'deki çeşitli kurumların  bulunduğu müşterileriyle Facebook verilerini incelemek üzere anlaşmalar  yaptığını" yazdı.

Facebook'un daha önce kullanıcı verilerini Reklam ve veri analiz  firmalarıyla paylaşması tartışmalara konu olmuş, analiz firması Cambridge  Analytica'nın, milyonlarca Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz  topladığı kişisel verileri, ABD ve İngiltere'de kritik seçim ve referandum  süreçlerini etkilemek üzere kullandığı ortaya çıkmıştı.

Şirketin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, nisan  ayında ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nde şirketin veri sızıntısı  skandalıyla ilgili oturumda soruları yanıtlamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.