Facebook'taki o videolar artık  kaldırılmayacak

Facebook'taki o videolar artık kaldırılmayacak

Facebook, Universal Music Group ile kullanıcılarının videolarına müzik yüklemelerine izin veren lisans anlaşmasını yaptı

Instagram ve Oculus'u da kapsayan bu anlaşma, geçmişte olduğu gibi telif hakkı ihlalleri nedeniyle videoların kaldırılmasına gerek kalmadan UMG'nin sanatçılarından müzik içeren videoları yükleyip paylaşmalarına izin verecek.
Facebook, Universal Music Group ile büyükl bir lisans anlaşması imzaladı. Artık kullanıcılar Facebook videolarında UMG etiketiyle müzik yayınlayan sanatçıların eserlerini kullanabilecek. 

Anlaşma, platformda müzik anlamdında önemli telif hakkı ihlali sorunlarına çözüm bulmaya yardımcı olacak. Facebook, bunun ilk adım olduğunu ancak ilerlemeye başlayan platformlarında "müzik tabanlı ürünler" tanıtmak için UMG ile birlikte çalışacağını belirtti. UMG, Facebook'la lisans anlaşması imzalayan ilk müzik şirketi olmasına karşın, Facebook'un Warner Music Group ve Sony Music Group ile de görüşmeler yaptığı söyleniyor.,

2015 yılında başlayan görüşmeler sırasında Facebook, geleneksel yayıncılığın çizgisinden uzak, daha farklı içerik üreticiliği için çalıştığını belirtmişti. Görüşmeler devam ettikçe Facebook, hem içerik üreticilerini hem de lisans şirketlerini mutlu edecek bir sistem kurma kararı aldı. 

Facebook ayrıca, müzik şirketlerinin ve diğer büyük haklara sahip kişilerin içeriklerini platformda yönetmesine izin verecek, hak sahibinin içeriğini kendi ağında tanımlamak için Youtube'un Content ID kimliğinin kendi sürümünü oluşturuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.