Facebook’tan çocuklara özel mesajlaşma! İşte özellikleri

Facebook’tan çocuklara özel mesajlaşma! İşte özellikleri

Facebook’un çocuklara özel mesajlaşma uygulaması artık hem Google Play Store hem de App Store üzerinden indirmek mümkün. 

İlk kez 2017 yılında faaliyete başlayan Messenger Kids, aslında Facebook’un çevrimiçi güvenlik, medya ve çocuk gelişimi uzmanlarından oluşan Gençlik Danışmanları tarafından geliştirildi. Aradan geçen 3 yılın ardından ise uygulama ülkemiz kullanıcılarına da sunuldu.

Facebook Messenger Kids özellikleri arasında tabii ki ebeveyn kontrolü ön planda. Uygulama yalnızca yakın arkadaşlar, aile bireyleri ve ebeveynlerin onayladığı kişilerle etkileşim kurulmasına izin veriyor. Ekstra olarak uygulamada reklamlar da bulunmuyor. Messenger Kids özellikleri arasında bir de Uyku Modu bulunuyor. Bu sayede ebeveynler çocuklarının uygulamaları hangi günlerde ve saat aralığında kullanabileceğini de belirleyebiliyor.

Uygulamanın esas amacı tabii ki çocukların interneti ve yeni medya uygulamalarını kullanırken, güvenli bir ortam oluşturulmasını sağlamak. Bu ortamdaki etkinliklerini izlemek ve olumsuz bir durumda doğru müdahalenin doğru zamanda yapılabilmesini sağlamak. Facebook ilerleyen dönemde Türkiye’deki ebeveynleri, çocukları ve eğitmenleri çevrimiçi güvenlik ve dijital okuryazarlık konusunda eğitmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.