Facebook'tan flaş Libra açıklaması! 

Facebook'tan flaş Libra açıklaması! 

Facebook Libra kripto para birimi için açıklama yapıldı

Facebook, haziran ayında kendi kripto para birimini tanıtarak, dünyaya farklı bir açıdan bir kez daha ‘merhaba’ dedi. Tanıtıldığı günden bu yana Facebook Libra kripto para birimi, hükümetlerin tereddütlü yaklaşımlarına maruz kaldı. Farklı sebeplerden güvenilmeyen Libra için Facebook cephesinden yeni bir açıklama geldi.

Hükümetler tarafından güvenilmeye Facebook Libra için Facebook cephesinden açıklama geldi. Şirket, yeni kripto para biriminin ABD para birimlerinin yerini alacağı ve merkez bankalarının para üzerindeki kontrolü tehlikeye atacağı düşünülen Libra için aslında korkulacak bir durum olmadığının altını çizdi.

Libra Association üyeleri geçtiğimiz günlerde İsviçre’de bir G-7 çalışma grubu ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Libra projesinin başındaki isim olan David Marcus da bir dizi tweet atarak kamuoyunu tekrardan bilgilendirdi.

Libra’nın ABD doları ya da euro basmakla eşdeğer olmadığını savunan Marcus, Libra’nın tehlike oluşturamayacağını belirtti. Marcus, aynı zamanda uluslar için yeni bir para birimi yaratmanın söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Libra’nın mevut para birimleri üzerinde çalışan bir ödeme ağı sistemi oluşturmak için tasarlandığını bu yüzden ayrı bir para birimi olamayacağını da sözlerine ekledi. Haziran ayında tanıtılan yeni kripto para biriminin kaçakçılar, uyuşturucu satıcıları ve teröristler tarafından kullanılabileceği ihtimali tüm dünyadaki düzenleyicileri şüphelendiriyor. Ayrıca bir diğer şüphe yaratan konu ise, Facebook’un kişisel verileri koruma konusunda zaman zaman yetersiz kalmasından dolayı hassas finansal verilerin güvende olup olamayacağı. Tüm bunlara Facebook’un verdiği cevap ise Libra Association. Kurulan bu birlik, kripto paranın Facebook tekelinde yönetilmeyeceğinin en somut örneği olarak gösteriliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.