Facebook’tan geçmişe götürecek yeni bir özellik!

Facebook’tan geçmişe götürecek yeni bir özellik!

Facebook Memories neler sunuyor?

Facebook, kullanıcılarının ailesi ve arkadaşları ile paylaştığı anları yansıtabileceği yepyeni bir özellik duyurdu. Facebook Memories özelliği kullanıcıların tüm anıları için tek ve özel bir alan sağlayacak.

Memories (Anılar) adı verilen özellik sayesinde gönderilerifotoğraflarıgerçekleştirdiğiniz arkadaşlıklar ve hayatınızdaki önemli olayları tek bir alanda toplama olanağına sahip olacaksınız. Her gün 90 milyondan fazla kullanıcının Tarihte Bugün özelliğini kullanarak geçmişte yaşadıkları anları hatırladığı ve bunları paylaştığı belirtiliyor. Yapılan araştırmaların bu durumun kullanıcılar üzerinde olumlu etkisi olabileceğini ortaya koyduğu belirtilirken, bu nedenle tüm anıların kolayca bulunmasını sağlayacak yeni bir deneyim sunmak istendiği ifade ediliyor.

Facebook Memories sayfası ile kullanıcılar geçmişte o gün gerçekleştirdikleri paylaşımları ve olayları görüntüleyebilecek. Ayrıca, geçmişte o gün arkadaş olduğunuz kişilerin listesine de kolayca erişebileceksiniz. Hatta arkadaşlığınız için oluşturulan özel videolar da burada yer alacak. Facebook, bir mesaj veya kısa videoya sığdırdığı anıların dönemsel veya aylık bir hatırlatmasını da kullanıcılarla buluşturacak. Son olarak, son dönemde anılarınızı kontrol etmediyseniz geçmiş haftadan kaçırmış olabileceğiniz gönderiler de bu sayfanın altında yer bulacak.

Facebook bu anıların çok kişisel olabileceğini ve hepsinin pozitif olmayabileceğinin de farkında olduklarının altını çiziyor. Bu anlamda geri bildirimlere önem verecek olan platform, özelliğini bunlara göre tasarlamayı sürdürecek ve en iyi kullanıcı deneyimini sağlamaya çalışacak.

Masaüstü ve mobil arayüzden erişilebilecek olan özellik için Haber Kaynağı ve bildirimler üzerinden de erişim sunulacak. Bu yeni özellik için buraya tıklamanız yeterli. Öte yandan, özelliğin kademeli olarak herkese ulaşacağını da hatırlatalım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.