Facebook'tan görüntü sıkıştırma teknolojisi!

Facebook'tan görüntü sıkıştırma teknolojisi!

Facebook tarafından geliştirilmiş olan görüntü sıkıştırma teknolojisi, herkes için kullanılabilir şekilde yayınlandı. Geliştiriciler için kolaylık sağlaması amaçlı yayınlanan görüntü sıkıştırma aracı Spectrum, GitHub üzerinden indirilebilir durumda.

Aslında oldukça uzun bir süredir aktif olarak kullanımda olan teknoloji, herkese açık şekilde GitHub üzerinde paylaşıldı. Bu araç, aslında resimlerinizi Facebook’un Android veya iOS uygulaması üzerinde paylaşırken, resimlerin boyutunu düşürüp, yükleme zamanını azaltarak size daha fazla vakit kazandırması amaçlı kullanılmakta.

Resimlerinizi kayıpsız olarak %15 oranına kadar sıkıştırabilen araç sitede bulunan açıklamaya göre geliştiricilerin uygulamalarında kullanabilmesi ve onlara vakit kazandırması için kullanıma açık hale getirildi. Bu da demek oluyor ki, bu sıkıştırma teknolojisi, istenilen her uygulamaya kolayca eklenebilir. Hızlı ve kolay bir şekilde, Android veya iOS uygulamaları için adapte edilebilecek şekilde hazırlanan Spectrum, uygulama geliştiricilerinin oldukça işine yarayacak diye düşünüyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.