Facebook'tan kaldırılan o özellik tekrar geliyor!

Facebook'tan kaldırılan o özellik tekrar geliyor!

Facebook herkese açık paylaşım özelliği, geçtiğimiz yıl 50 milyon kişinin Facebook hesabına zarar verdi.

Ardından Eylül ayında devre dışı bırakılan bu özellik, birçok kullanıcıyı üzdü. Özellikle daha fazla arkadaş ekleyemeyen popüler insanlar bu özelliğin kaldırılmasından olumsuz etkinlendi. Şirket yeni kararını almadan önce tehlike içinde olan hesapların güvenliğini kontrol altına aldı. Daha sonrasında bu özelliği yeniden kullanıma sundu.

Tehlike içerisinde olan bütün hesapların güvenliğinin sağlanmasının ardından Facebook, herkese açık paylaşım özelliğini tekrardan kullanıma sundu. Resmi blog sitesinde, “Gerekli güvenlik incelemelerini tamamladık. Kişilerin profilini ve paylaşımlarını arkadaşları dışında bütün kişilere açma özelliğini yeniden etkinleştirdik. Bu sürüm güvenlik problemleri yaşanmadan önce sadece arkadaşlar özelliğinden çok daha popülerdi.”açıklamasında bulundu.

Tekrar kullanıma açılan özellik şimdiden herkes için aktif değil. Ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı da henüz bilinmiyor. Fakat kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcıların bu özellikten tekrar faydalanmaları bekleniyor. Böylece Facebook, eski popüleritesini biraz da olsa yakalayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.